JUSTIȚIE. Daniel Dragomir, ultimul de pe o listă lungă de condamnați români care au fugit din ţară ca să scape de închisoare

Redactor:
Radu Cristian
JUSTIȚIE. Daniel Dragomir, ultimul de pe o listă lungă de condamnați români care au fugit din ţară ca să scape de închisoare
JUSTIȚIE. Daniel Dragomir, ultimul de pe o listă lungă de condamnați români care au fugit din ţară ca să scape de închisoare / Sursă Foto: Andreea Alexandru, Mediafax

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, a fugit din ţară cu o zi înainte să fie condamnat definitiv. Alţi condamnaţi celebri care au fugit de gratii sunt Puiu Popoviciu, Alina Bica, Elena Udrea sau Radu Mazăre. Poliţistul de frontieră le-a urat tuturor „drum bun” pentru că nu aveau interdicţii de plecare.

Fuga înainte de condamnarea definitivă, o obișnuință

A devenit obișnuit ca înainte de o condamnare definitivă, inculpaţii celebri ai României să fugă din ţară. Despre unii se cunoaște unde se află, alții fiind de negăsit.

Ultimul de pe această listă lungă a fugarilor români este fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, condamnat la 3 ani şi 10 luni cu executare. Cu o zi înainte de pronunţarea sentinţei, Dragomir a ieşit din ţară, cu maşina, pe la frontiera din vestul ţării. Potrivit unor surse citate de agenția de presă Mediafax, acesta s-ar afla în Europa cu soţia, condamnată şi ea, dar cu suspendare.

Dragomir nu este singurul care a fugit înainte de aflarea sentinței.

Alți fugari celebri

Elena Udrea şi Alina Bica au fugit în Costa Rica înainte de a fi condamnate. Udrea s-a întors, însă este în libertate acum, în timp ce Alina Bica este în continuare urmărită.

Radu Mazăre a fost, mult timp, pe prima pagină a ziarelor. Mazăre a fugit în Madagascar, dar a fost prins şi extrădat. Fostul edil al Constanţei este acum închis la Rahova, unde execută o pedeapsă de 9 ani de închisoare.

Puiu Popoviciu, Sebastian Ghiţă şi Dragoş Săvulescu au fugit și ei de legea din România.

Chiar şi familia Cosma a aşteptat pronunţarea în Italia, dar a avut noroc și dosarul a fost trimis la rejudecare. Culmea este că ei nu au putut fi opriţi la graniţă pentru că poliţistul nu a avut motive.

„Poliţistul de Frontieră îi verifică actul de identitate, îl scanează, verifică baza de date dacă pentru persoana respectivă există vreo interdicţie, constată că nu există nicio interdicţie, îl salută frumos şi îi urează drum bun”, spune liderul sindicatului poliţiştilor EUROPOL, Cosmin Andreica.

Liderul poliţiştilor EUROPOL, nemulțumit

Liderul sindicatului poliţiştilor EUROPOL mai spune că situaţia este una dificilă, deoarece tot în sarcina agenţilor cade şi urmărirea lor după ce primesc mandatul şi după ce condamnaţii părăsesc ţara.

„În momentul în care se prezintă la punctul de trecere a Frontierei – fie că vorbim despre frontiera terestră, fie că vorbim despre cea aeriană, poliţistul de frontieră trebuie să aibă un motiv temeinic prevăzut de lege prin care să interzică ieşirea din ţară. În cazul acestei persoane, nu a existat niciun fel de măsură preventivă în aşa fel încât să i se interzică ieşirea din ţară”, mai afirmă Cosma.

Liderul EUROPOL consideră că ar trebui măsuri preventive mai aspre în astfel de dosare.

„Este vorba de percepţia pe care o au magistraţii atunci când au astfel de dosare. În situaţia în care vorbim despre persoane care au creat prejudicii importante, despre fapte săvârşite de către „gulerele albe” din societate, este clar că ar trebui să vorbim despre măsuri preventive şi asiguratorii mult mai mult decât în alte situaţii”, a mai subliniat poliţistul.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Vulpița Veronica, mamă în mare secret! Ar fi născut în urmă cu puțin timp! „E...
Imaginile momentului în fotbalul românesc: Gino Iorgulescu, Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi s-au distrat ca...
Florin Călinescu, oprit de o femeie pe stradă după Românii au talent. 'Să-ți fie rușine!'....
Şirul erorilor de raportare a deceselor cauzate de COVID-19. Ministrul Sănătăţii iese la raport
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Schimbare importantă la Antena 3. Mihai Gâdea a făcut anunțul în direct, telespectatorii se vor...
Horoscopul banilor 11-16 mai 2021. Zodia care își va face toate poftele
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A fost găsită moartă în dormitorul ei! Anunţul ŞOC al momentului. Cum au găsit-o poliţiştii
Cacao cu… sodă caustică – ce s-a descoperit în cacao de pe piața din România
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide