JUSTIȚIE. Daniel Dragomir, ultimul de pe o listă lungă de condamnați români care au fugit din ţară ca să scape de închisoare

JUSTIȚIE. Daniel Dragomir, ultimul de pe o listă lungă de condamnați români care au fugit din ţară ca să scape de închisoare
JUSTIȚIE. Daniel Dragomir, ultimul de pe o listă lungă de condamnați români care au fugit din ţară ca să scape de închisoare / Sursă Foto: Andreea Alexandru, Mediafax
Publicat: 19/06/2020, 15:36
Actualizat: 06/04/2021, 20:58

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, a fugit din ţară cu o zi înainte să fie condamnat definitiv. Alţi condamnaţi celebri care au fugit de gratii sunt Puiu Popoviciu, Alina Bica, Elena Udrea sau Radu Mazăre. Poliţistul de frontieră le-a urat tuturor „drum bun” pentru că nu aveau interdicţii de plecare.

Fuga înainte de condamnarea definitivă, o obișnuință

A devenit obișnuit ca înainte de o condamnare definitivă, inculpaţii celebri ai României să fugă din ţară. Despre unii se cunoaște unde se află, alții fiind de negăsit.

Ultimul de pe această listă lungă a fugarilor români este fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, condamnat la 3 ani şi 10 luni cu executare. Cu o zi înainte de pronunţarea sentinţei, Dragomir a ieşit din ţară, cu maşina, pe la frontiera din vestul ţării. Potrivit unor surse citate de agenția de presă Mediafax, acesta s-ar afla în Europa cu soţia, condamnată şi ea, dar cu suspendare.

Dragomir nu este singurul care a fugit înainte de aflarea sentinței.

Alți fugari celebri

Elena Udrea şi Alina Bica au fugit în Costa Rica înainte de a fi condamnate. Udrea s-a întors, însă este în libertate acum, în timp ce Alina Bica este în continuare urmărită.

Radu Mazăre a fost, mult timp, pe prima pagină a ziarelor. Mazăre a fugit în Madagascar, dar a fost prins şi extrădat. Fostul edil al Constanţei este acum închis la Rahova, unde execută o pedeapsă de 9 ani de închisoare.

Puiu Popoviciu, Sebastian Ghiţă şi Dragoş Săvulescu au fugit și ei de legea din România.

Chiar şi familia Cosma a aşteptat pronunţarea în Italia, dar a avut noroc și dosarul a fost trimis la rejudecare. Culmea este că ei nu au putut fi opriţi la graniţă pentru că poliţistul nu a avut motive.

„Poliţistul de Frontieră îi verifică actul de identitate, îl scanează, verifică baza de date dacă pentru persoana respectivă există vreo interdicţie, constată că nu există nicio interdicţie, îl salută frumos şi îi urează drum bun”, spune liderul sindicatului poliţiştilor EUROPOL, Cosmin Andreica.

Liderul poliţiştilor EUROPOL, nemulțumit

Liderul sindicatului poliţiştilor EUROPOL mai spune că situaţia este una dificilă, deoarece tot în sarcina agenţilor cade şi urmărirea lor după ce primesc mandatul şi după ce condamnaţii părăsesc ţara.

„În momentul în care se prezintă la punctul de trecere a Frontierei – fie că vorbim despre frontiera terestră, fie că vorbim despre cea aeriană, poliţistul de frontieră trebuie să aibă un motiv temeinic prevăzut de lege prin care să interzică ieşirea din ţară. În cazul acestei persoane, nu a existat niciun fel de măsură preventivă în aşa fel încât să i se interzică ieşirea din ţară”, mai afirmă Cosma.

Liderul EUROPOL consideră că ar trebui măsuri preventive mai aspre în astfel de dosare.

„Este vorba de percepţia pe care o au magistraţii atunci când au astfel de dosare. În situaţia în care vorbim despre persoane care au creat prejudicii importante, despre fapte săvârşite de către „gulerele albe” din societate, este clar că ar trebui să vorbim despre măsuri preventive şi asiguratorii mult mai mult decât în alte situaţii”, a mai subliniat poliţistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum s-a îmbrăcat Andreea Esca la nunta lui Smiley cu Gina Pistol? Decolteul a atras...
FOTO. Imagini senzaționale cu Roger Federer în România! Vor face înconjurul planetei: cum s-a îmbrăcat...
Un bărbat a murit la 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie
Cum arăta Tina Turner, în tinerețe. Imagini rare cu artista în anii ’60
Reacţia unei cliente când vede cât a ajuns să coste un pui de ţară. ''Obrazul...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Banca Transilvania vinde o mașină accesibilă și de încredere
Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?
Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost...
BANCUL ZILEI. Vine un moșuleț de 80 de ani la doctor: Mă însor cu una...
CNN: „Mama tuturor crizelor” ar putea ricoşa în întreaga lume dacă SUA nu rezolvă problema...
Cum s-a îmbrăcat Smiley la nunta cu Gina Pistol? N-ai spune că e ginerică
Cum ȘTII dacă sarea de Himalaya este PE BUNE sau nu? SIMPLU ca bună ziua!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Veste SOC despre ION ȚIRIAC! Va fi înmormântat în cel mai scump cavou din Cimitirul...
Ce se întâmplă cu contul de Facebook al utilizatorilor după ce mor. Există mai multe...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Marii absenți de la nunta Ginei Pistol și a lui Smiley. De ce nu au...