Lider ALDE: Membrii ALDE și cei din PRO România își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate

Lider ALDE: Membrii ALDE și cei din PRO România își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate
Lider ALDE: Membrii ALDE și cei din PRO România își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate / Sursă Foto: Facebook - ALDE
Publicat: 19/01/2021, 20:59
Actualizat: 06/04/2021, 15:10

Liderul ALDE Dâmbovița, Petre Ionel, membrii ALDE, dar și cei din PRO România „își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate”: „E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur”.

Fuziunea celor două partide, „compromis de ultimă oră”

„România are prioritate! Alegerile generale au fost pierdute, dovadă că fuziunea prin absorbție nu a fost bine primită de către români. Personal, am tras semnalul de alarmă încă de la început, pentru că oamenii nu văd cu ochi buni unirea unor extreme politice, reprezentate de adevărații liberali și renegații socialiști. E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur”, afirmă Petre Ionel.

„Dorința de a merge pe drumuri separate”

Președintele ALDE Dâmbovița afirmă că, în prezent, „membrii ALDE, dar și cei din PRO România își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate”.

„Este bine cunoscut faptul că am depus întâmpinare în procesul de fuziune dintre cele două partide, însă am convingerea că fuziunea poate fi denunțată și de comun acord. Politica la fel și legile sunt făcute de oameni pentru oameni! În concluzie, solicit public conducerii celor două partide separea politică prin strângere de mână. Am încredere că se înțelege faptul că altfel nu se poate”, conchide politicianul.

Alianță fără succes

Cele două formațiuni politice au decis, într-un congres comun, organizat în noiembrie 2020, fuziunea celor două partide. Membrii ALDE au candidat pe listele Pro România la alegerile generale, dar partidul nu a reușit să treacă pragul electoral.