Locuitorii din 24 de județe ale României, plasați în „Zona Roșie” de Belgia. Carantina și testarea vor fi obligatorii!

Locuitorii din 24 de județe ale României, plasați în „Zona Roșie” de Belgia. Carantina și testarea vor fi obligatorii!
Locuitorii din 24 de județe ale României, plasați în „Zona Roșie” de Belgia. Carantina și testarea vor fi obligatorii! / Foto: Captură
Publicat: 01/08/2020, 23:08

Locuitorii din 24 de județe din România sunt plasați, începând de sâmbătă, în „Zona Roșie”, de autoritățile belgiene. Carantina și testarea vor fi obligatorii pentru persoanele care provin din aceste județe și care vor să călătorească în Belgia, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE) belgian.

Începând de sâmbătă, 1 august, Centrul (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), Sud-Estul (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), Sudul Munteniei (Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) și Sud-Vestul Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) sunt în „Zona roșie”.

Zona roșie înseamnă: pentru cei ce călătoresc în Belgia din zona roșie, carantina și testarea COVID19 sunt obligatorii la sosirea în Belgia. Restul României rămâne în zona portocalie. Sunt recomandate carantină și testare”, pentru cei ce vin din România în Belgia.

Nu sunt permise călătoriile „neesențiale”!

MAE Belgia precizează că nu sunt permise călătoriile neesențiale din Belgia în regiunile românești din „Zona roșie”.

Zonele din România nu sunt singurele incluse pe lista roșie.

Următoarele regiuni sunt și ele vizate de măsura autoritățile din Belgia: Bulgaria (Severoiztochen, Yugozapaden), Franța (Mayenne), Spania (Aragon, Navarre, Barcelona și Lleida în Catalonia), Elveția (Lake Geneva region), Marea Britanie (Leicester).

Doi turiști români, plasați în carantină în Grecia, după ce au fost diagnosticați cu COVID-19 la graniță

Doi turiști români au anunțat misiunea diplomatică de la Atena că au fost confirmați cu COVID-19, în urma testării la intrarea pe teritoriul Greciei, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Doi cetățeni români au fost confirmați pozitiv, după controlul de la intrarea pe teritoriul elen, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, sâmbătă, printr-un comunicat de presă. Informația a fost transmisă după ce cei doi au notificat Ambasada României la Atena cu privire la starea lor.

Potrivit reprezentanților MAE, turiștii au intrat în Grecia înainte de intrarea în vigoare a obligației de a prezenta un test pentru COVID-19 cu rezultat negativ și pe aeroporturi, respectiv din 28 iulie, nu doar la punctul de trecere a frontierei terestru.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult