Mărturia cutremurătoare a tatălui lui Ionuț Gologan, care a scăpat de pedeapsa cu moartea în Malaysia, pentru trafic de droguri: „A rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit”

Mărturia cutremurătoare a tatălui lui Ionuț Gologan, care a scăpat de pedeapsa cu moartea în Malaysia, pentru trafic de droguri: „A rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit”
Ionuț Gologan s-a schimbat radical de când a fost încarcerat în Malaysia, trecând prin momente de neimaginat, potrivit mărturisilor făcute de tatăl lui
Publicat: 18/05/2021, 13:04
Actualizat: 18/05/2021, 13:21

Ionuț Gologan a fost condamnat inițial la moarte în Malaysia după ce a fost prins cu droguri asurpa lui pe aeroportul din Kuala Lumpur. Ulterior, acesta a primit o pedeapsă de 20 de ani închisoare și 10 lovituri de bici, astfel încât tatăl lui nu și-a pierdut speranța că își va vedea fiul acasă în cele din urmă. 

Povestea prahoveanului Ionuț Alexandru Gologan, originar din Telega, este una cutremurătoare – decizia de a transporta droguri putea să îl coste viața. Acesta a fost prins cu 1,5 kilograme de metamfetamină pe aeroportul din Kuala Lumpur iar în 2012 a fost condamnat pentru trafic de droguri la moartea prin spânzurare. La momentul respectiv, tânărul lucra ca șofer, part-time, pentru o firmă de transport din Germania.

Au trecut nouă ani de când autoritățile din Malaesya l-au încarcerat pe român, care atunci avea vârsta de 22 de ani. Acesta a fost crescut doar de tată și bunică, iar vecinii susțin că era un copil sărac, acesta fiind probabil, potrivit acestora, motivul care l-a determinat să facă mulți bani repede, dar ilegal.

Dumitru Gologan a povestit pentru Observatorul Prahovean prin ce trece fiul lui care „a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște”.

Momente cumplite pentru român: „Arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon”

Ani de zile autoritățile din România s-au chinuit să îl aducă în țară pe tânăr, să își ispășească pedeapsa în statul natal, însă demersurile au fost în zadar. Avocații lui i-au trimis în 2016 o cerere de grațiere chiar sultanului statului Selangor, unde se află Kuala Lumpur. Totuși, Ionuț Gologan a scăpat de pedeapsa cu moartea după ce măsura a fost abolită în cazul persoanelor condamnate pentru trafic de droguri. Astfel, acesta a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de bici.

„E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Am fost ajutat cu bani, dar ce folos… Sentința e aceeași. Nu există acord diplomatic între cele două țări. Copilul meu a fost folosit. Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui… Nici nu mai contează. Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon. Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante. Ne e foarte dor de el, știm că a greșit, dar nu merita o așa soartă”, a mărturisit Dumitru Gologan pentru sursa citată.

Și un alt român a fost la un pas de a-și găsi sfârșitul în Malaysia. Este vorba de Daniel Ionel Țurcan, care a fost arestat în anul 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...