Medicul Radu Țincu, despre pacienții transferați de la „Matei Balș”: Unele persoane ar fi putut suferi arsuri ale căilor aeriene superioare! Unul dintre pacienți a necesitat intubație și ventilație mecanică

Medicul Radu Țincu, despre pacienții transferați de la „Matei Balș”: Unele persoane ar fi putut suferi arsuri ale căilor aeriene superioare! Unul dintre pacienți a necesitat intubație și ventilație mecanică
Medicul Radu Țincu, despre pacienții transferați de la „Matei Balș”: Unele persoane ar fi putut suferi arsuri ale căilor aeriene superioare! Unul dintre pacienți a necesitat intubație și ventilație mecanică / Sursă FOTO: formula-as.ro
Publicat: 29/01/2021, 11:35
Actualizat: 29/01/2021, 11:37

Medicul primar toxicolog la secţia de ATI a Spitalului Floreasca Radu Țincu a oferit detalii în cursul dimineții de vineri, 29 ianuarie, despre starea pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Medicul a precizat în cadrul unei intervenții la B1TV faptul că unitățile spitalicești din Capitală s-au pregătit pentru primirea pacienților sosiți de la „Matei Balș”, imediat ce s-a dat alarma. De asemenea, acesta a explicat că, deși pacienții transferați au fost decuplați pentru o scurtă perioadă de la aparatele de oxigen, nu au avut de suferit din această cauză.

Radu Țincu: Pacienții au fost decuplați de la oxigen pentru o perioadă scurtă

„Informații despre starea pacienților o sa puteți obține de la purtătorul de cuvânt al spitalului. Ce trebuie să vedem este că acești pacienți aveau o boală respiratorie, erau dependenți de oxigen și peste această problemă a survenit un incendiu, cu expunere la monoxid fum și produși de ardere. Pacienții au fost evacuați și decuplați de la oxigen pentru o perioadă scurtă, pentru că nu se putea realiza transportul în alte condiții. Ceea ce este importanta este că au fost preluați în cel mai scurt timp de spitalele din București. La ora 5:15 toate spitalele din București au primit informarea și s-au refăcut toate circuitele, s-au pus la dispoziție saloane și pacienții care au putut fi mutați, au fost mutați, astfel încât acești pacienți să fie imediat transferați pentru ca avea nevoie de oxigen, iar oxigenoterapia pentru un pacient cu COVID-19 este un element critic și lipsa poate să-i pună viața în pericol. Înțeleg că nu au fost probleme în timpul transportului”, a declarat medicul.

Un pacient transferat la Spitalul Universitar a avut nevoie de intubație și ventilație mecanică

De asemenea, acesta a explicat că există posibilitatea ca unii pacienți care s-au aflat în proximitatea incendiului să fi suferit arsuri pe căile aeriene superioare din cauza fumului dens și a fierbințelii.

„Pacienții au fost transferați în siguranță, în primă instanță, în Camera de Gardă a Institutului Matei Balș și în alte pavilioane ale spitalului, însă intoxicația cu fum și monoxid de carbon, înțelegem că acolo a fost flacără deschisă. O parte din cei care au fost în imediata apropiere au putut suferi arsuri ale căilor respiratorii aeriene superioare, o complicație severă a incendiilor. Există un astfel de caz la Spitalul Universitar care a necesitat intubație și ventilație mecanică, tocmai din cauza arsurilor de căi aeriene superioare”, a explicat medicul Radu Țincu.

În urma incendiului care a avut loc în cursul dimineții de vineri, 29 ianuarie, la Institutul „Matei Balș” din Capitală cinci persoane și-au pierdut viața.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun