MESAJ. Ludovic Orban, la întâlnirea cu ambasadorii statelor membre UE la București: Acum deviza noastră este „Economia, înainte de toate!”

Redactor:
Dragos Tanase

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, la o întâlnire avută cu ambasadorii statelor membre UE la București, că dacă în perioada stării de urgență deviza a fost ”Sănătatea, înainte de toate!”, acum, deviza este ”Economia, înainte de toate!”

Premierul Ludovic Orban a avut, marți, un schimb de opinii cu ambasadorii statelor membre UE la București privind modul de gestionare a crizei pandemice la nivelul UE, într-o videoconferință organizată de Președinția croată a Consiliului Uniunii Europene.

Cu acest prilej, premierul român a trecut în revistă măsurile deja adoptate și o parte din planurile Guvernului pentru relansarea economiei post-pandemie, potrivit unui comunicat de presă.

”Dacă în perioada stării de urgență deviza noastră a fost «Sănătatea, înainte de toate!», pentru a limita pe cât posibil numărul îmbolnăvirilor, acum, când din punct de vedere sanitar lucrurile încep să reintre pe făgașul normal, deviza noastră este «Economia, înainte de toate!»”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Șeful Executivului a precizat că au fost luate măsuri atât pentru susținerea companiilor din domeniile afectate de pandemie, cât și pentru angajaţi din aceste domenii, iar pentru perioada următoare Guvernul are în vedere asigurarea lichidităţilor financiare de care au nevoie companiile pentru relansarea economiei, susținerea investițiilor în sectoarele vitale pentru redresarea economică, dar și eficientizarea modului în care vor fi cheltuiți banii alocaţi României de la bugetul UE.

Mesaje ale ambasadorilor statelor membre UE la București

La rândul său, ambasadorul Croației pentru România și Republica Moldova, Marija Kapitanović, a felicitat Guvernul român pentru modul în care a gestionat criza sanitară la nivel național și repatrierea cetățenilor români din țările afectate de pandemie.

Totodată, a apreciat drept excelentă cooperarea cu România în mandatul Croației la Președinția Consiliului UE, care se încheie la finalul acestei luni, subliniind că acest lucru a contribuit în egală măsură la întărirea relației bilaterale.

În intervenția sa, ambasadorul Republicii Italiene, E.S. Marco Giungi, a mulțumit României pentru solidaritatea manifestată față de Italia și sprijinul oferit în săptămânile dificile ale pandemiei de coronavirus.

Papa Francisc, către liderii lumii: Oamenii sunt mai importanți decât economia

Papa Francisc a declarat, la sfârșitul lunii mai, în cadrul cuvântării sale, că oamenii sunt mai importanți decât economia, făcând referire la deciziile statelor lumii de a relaxa restricțiile impuse pentru limitarea creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

Comentariile Papei Francisc, o abatere de la discursul pe care îl avea pregătit, fac parte din prima cuvântare a acestuia de la fereastra sa din ultimele trei luni, în condițiile în care Italia a fost în carantină până acum.

FOTO: Facebook.com/guv.ro

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Laurențiu Reghecampf, cadou incredibil pentru soția sa! Anamaria Prodan a primit un apartament în cea...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Florin Călinescu, mesaj JENANT la Pro TV: ‘Miroși a tomberon’
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide