Mii de oameni au comemorat victimele de la COLECTIV: Au trecut trei ani, nu s-au găsit VINOVAȚII. Nu i-am UITAT

Remember Colectiv. Mii de oameni la Marșul Chitarelor în memoria victimelor incendiului. Vezi de ce cred tinerii că nimic nu s-a schimbat

„Nimic nu s-a schimbat. Ar trebui să se schimbe radical sistemul, care este terminat la ora actuală. Să facă spitale, să se bage aparatură. Există aparatură nefolosită. Avem mult de învățat. Trebuie să ne mai și trezim. Și să plece guvernanții care nu au făcut nimic. După cum se vede, au trecut trei ani de la Colectiv. Nu s-a făcut nimic, nu s-au găsit vinovații. După părerea mea, sunt responsabili patronii Clubului care nu aveau autorizație, clubul nu a fost construit cum trebuie. Și autoritățile au o parte din vină, poate chiar mai mult. Aici comemorăm trei ani de la Colectiv. Nu i-am uitat, nu îi vom uita, vrem dreptate și să se trezească românii care încă dorm,” a declarat Denisa, una dintre tinerele care au participat la marș.

Oamenii au aprins torțe și merg în ritmuri de chitară către Club, ținând în mână flori, lumânări și drapelul României.

Un alt participant la manifestare a venit cu chitara, pentru a-și exprima prețuirea față de chitariștii trupei Goodbye to Gravity.

„Am fost prieten cu Pascu (chitaristul trupei Goodbye to Gravity, care și-a pierdut viața în incendiu n.r.), iar pe Mihai Alexandru l-am învățat la chitară, când era mai mic. Mihai Alexandru, un chitarist foarte bun. Dumnezeu să-i ierte pe toți.(…) Pe noi ne conduc copiii comuniștilor. Dacă e să se schimbe ceva, să vină o altă generație, cu vârsta de până în 40 de ani, cu o mentalitate de democrație, nu de harababură,” a spus Toni, un chitarist ce și-a adus instrumentul la marș.

„Eu am cântat folk în clubul respectiv cu mulți copii, cunosc clubul.(…) Nu trebuia să le dea autorizații pentru artificii. Dacă nu erau artificii, acolo era cel mai frumos concert pentru acea lansare (de album, a trupei Goodbye to Gravity, n.r.). Ne-am strâns în memoria lor”, a povestit Toni.

O altă femeie a venit în semn de solidaritate cu o mamă care și-a pierdut copilul în incendiul de acum trei ani.

„Sunt cunoștință cu o mamă care și-a pierdut băiatul în Colectiv. Justiția să fie independentă și să-și facă datoria. Dacă avem justiție indepedentă, putem avea încredere că dosarele Colectiv, Mineriada, Revoluție, 10 august se vor soluționa. Îmi place să spun că instituțiile statului sunt o salată de boeuf, iar justiția este maioneza. Dacă maioneza se taie, nu mai avem salată. Autoritățile sunt vinovate pentru că s-au dat șpăgi, s-au dat autorizații de funcționare fără acoperire, nu au fost controale.(…) Tragedia este un simbol, e momentul când am strigat Corupția ucide. Și într-adevăr ucide. În seara asta nu se strigă, ci mergem să ne întâlnim cu ei, cu cei care sigur ne văd de undeva, de acolo,” a declarat Teodora Vlad.

Asociația Colectiv GTG 3010 a organizat, marți seară, o campanie denumită „Marșul Chitarelor”. Oamenii s-au adunat în Parcul Unirii, pe trotuarul dinspre magazinul Unirea, și au pornit spre Parcul Unirii pe traseul Pod Șerban Vodă – Splaiul Unirii, strada Bucur, Piața Bucur, unde este clubul Colectiv, în care s-a petrecut tragedia.

Marți, 30 octombrie, se împlinesc 3 ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv. În urma incendiului, au murit la fața locului 26 de persoane, iar apoi mulți dintre răniții internați, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care și-au pierdut viața în urma tragediei erau artiști, fotografi, jurnaliști, olimpici și studenți. Ulterior, la un și 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanțul total la 65.

 

 

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide