Mircea Badea, reacție după ce DGSPMB a cerut tuturor spitalelor să primească pacienți infectați cu coronavirus. “Nu am văzut în lumea civilizată să existe…” Ce l-a deranjat pe prezentatorul TV

Mircea Badea, reacție după ce DGSPMB a cerut tuturor spitalelor să primească pacienți infectați cu coronavirus. “Nu am văzut în lumea civilizată să existe...” Ce l-a deranjat pe prezentatorul TV
Mircea Badea, reacție acidă după demisia lui Ludovic Orban: „Mandolină, o formă de viață bizară și iresponsabilă”
Publicat: 15/10/2020, 10:40

Direcţia Generală de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DGSPMB) a cerut tuturor spitalelor din Capitală să fie pregătite să interneze bolnavi de coronavirus. Unii conducători de unități medicale nu au primit deloc bine solicitatea, iar Mircea Badea nu le înțelege deloc atitudinea.

Potrivit unei decizii luată de DGSPMB, toate spitalele din Capitală trebuie să se reorganizeze rapid în așa fel încât să poată prelua pacienții infectați cu coronavirus.

Mircea Badea a oferit și o reacție după cererea DSP, iar cei vizați au fost conducătorii spitalelor care nu privesc cu ochii buni situația. Prezentatorul de la Antena 3 nu le înțelege deloc atitudinea, mai ales că lucrurile în România încep să devină critice, numărul de cazuri noi crescând alarmant cu fiecare zi care trece.

DSP Bucureşti cere tuturor spitalelor din Capitală să se pregătească de internarea bolnavilor COVID-19. Am văzut o reacţie foarte puternică de la unii conducători de unităţi medicale că, vai de mine, cum să facem aşa ceva. Din ce ştiu eu, şi chiar mă preocup să ştiu, eu nu am mai auzit în lumea civilizată să existe spital COVID-19 şi spital non-COVID-19. Nu am mai auzit în lumea asta, din care facem parte cică.

Sigur că acum DSP Bucureşti cere tuturor spitalelor din Capitală să se pregătească de internarea bolnavilor COVID-19 dintr-un motiv foarte simplu. Nu e vorba despre o strategie medicală. Nu, cuvântul strategie trebuie exclus din vocabularul limbii române, nu există strategie. Pentru strategie trebuie creieri, circumvoluţiuni. Nu există asta! Există doar reacţie! E o singură cauză pentru care DSP cere asta spitalelor. Sunt prea mulţi! E foarte simplu!„, a declarat Mircea Badea la emisiunea “În Gura Presei”.

Mircea Badea, îngrijorat. Ce comunicat a dat DGSPMB

Urmare a situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei COVID-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare de fază I, fază II și suport COVID-19, să solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții DGSPMB către spitale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase