NEMULȚUMIRI. Violeta Alexandru: Nu văd Inspecţia Muncii pe teren. O lună – este ultimul termen pentru a schimba lucrurile / Vreau să văd că se munceşte şi se asumă

NEMULȚUMIRI. Violeta Alexandru: Nu văd Inspecţia Muncii pe teren. O lună - este ultimul termen pentru a schimba lucrurile / Vreau să văd că se munceşte şi se asumă
Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Angajatorii poartă responsabilitatea salariaților și trebuie să verifice situația sanitară constant – alternativa e să închidă
Publicat: 07/07/2020, 19:56
Actualizat: 07/07/2020, 19:58

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, semnalează faptul că „nu vede Inspecţia Muncii pe teren”, ea precizând că mai acordă un ultim termen de o lună „pentru a schimba lucrurile”. Inspecţia Muncii „merită să aibă credibilitatea şi încrederea oamenilor dar pentru acest lucru trebuie să se muncească”.

Nu văd Inspecţia Muncii pe teren. Le-am spus-o direct Inspectorilor Şefi de la toate Inspectoratele Teritoriale de Muncă în videoconferinţa organizată astăzi. Nu este normal să nu se ridice nicio problemă atunci când vorbim faţă în faţă şi să aflu separat de o serie de disfuncţionalităţi. Nu mă deranjează dacă apar (cine nu munceşte, nu greşeşte!) dar vreau să văd că se munceşte şi se asumă. Înainte să primesc solicitări de sporuri de la sindicat!”, a scris, marţi, pe Facebook, Violeta Alexandru.

„Nu văd o activitate la ITM-uri care să răspundă prompt şi eficient sesizărilor oamenilor”

„De fapt, cum cer statistici, se vede câte o mişcare; cum las să treacă câteva zile fiind prinsă cu alte urgenţe, cum nu se mai întâmplă mare lucru. După principiul, lasă că uită. Nu uit! Sunt atentă la tot. Mai ales am capacitatea să coroborez toate informaţiile, inclusiv din sesizările oamenilor pentru a discerne cine face treabă la Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi cine nu (sunt cei care aşteaptă să dispar din funcţie)”, precizează sursa citată.

Violeta Alexandru mai spune că Inspecţia Muncii merită să aibă credibilitatea şi încrederea oamenilor, „dar pentru acest lucru trebuie să se muncească, peste tot, plecând de la ascultarea semnalelor din piaţa muncii”.

„Nu am cerut normă de amenzi, nu sunt duşmanul companiilor care îşi văd de treabă dar când ai sesizări, mai ales în judeţele mari şi rezultat zero – am dreptul să atenţionez că ceva nu este în regulă. O lună, acesta este ultimul termen pentru a schimba lucrurile! Adică să văd o altă abordare, pro-activă, atentă la sesizările oamenilor. Cred că o asemenea atitudine arată inclusiv respect pentru antreprenorii corecţi pentru că nu vor să fie amestecaţi, pe bună dreptate, cu cei care ocolesc legea. Aici, pentru restabilirea corectitudinii în piaţa muncii trebuie să contribuie o Inspecţie a Muncii performantă, exigentă, dreaptă. Inspecţia Muncii nu este o instituţie uşoară. Îmi asum să schimb lucrurile dar nu despre mine este vorba. Aici chiar nu va fi uşor. Am încredere. Se va comunica mai mult, cu regularitate. Sâmbătă vor fi date public primele informaţii”, conchide ministrul Muncii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului