Nu este o eroare! Suma colosală pe care o va încasa Carla’s Dreams pentru câteva minute pe scenă la Zilele Orașului Huși

Nu este o eroare! Suma colosală pe care o va încasa Carla's Dreams pentru câteva minute pe scenă la Zilele Orașului Huși
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 24/09/2022, 10:02
Actualizat: 24/09/2022, 10:03

Primăria Huși organizează un eveniment numit ”Zilele orașului”, unde a fost invitat Carla’s Dreams și trupa sa. Ceea ce localnicii s-ar putea să nu știe, însă, este faptul că pentru câteva minute pe scenă, cântărețul va fi răsplătit cu 25.000 de euro.

Hușenii se vor bucura de spectacolul din cadrul evenimentului „Zilele orașului”, la care vor participa mai mulți cântăreți, printre care și Carla’s Dreams, în intervalul 1-2 octombrie.

Cei de la Primăria Huș sunt de-a dreptul generoși, mai ales dacă s-au decis să-i acorde cântărețului cu mască o sumă colosală pentru câteva minute de show, totuși, banii aceștia sunt din bugetul primăriei.

Primarul Ciupilan a recunoscut această decizie, apărându-se de gurile rele, spunând că: „pe Carla’s Dreams l-a dorit toatã lumea si eu am fost de acord cu ceea ce au solicitat cetãtenii municipiului Husi”

Touși, hușenii ar trebui să îl divinizeze pe cântăreț, odată ce reprezentanții orașului sunt dispuși să plătească atâția bani.

Nici celelalte trupe ale cãror onorarii s-au aflat nu sunt chiar ieftine, semn cã Primãria ori are bani de nu stie ce sã mai facã cu ei. Asadar, „Mandinga” va primi 4.500 euro, „Lupii lui Calancea” vor primi în jur de 7.500 de euro, iar Brio Sonores va lua cam 2500 euro. La un calcul simplu, toatã distractia husenilor se ridicã la aproape 40.000 euro.

Onorariile în cauză au fost dezvăluite de primarul Ioan Ciupilan, într-una din sedințele recente, în care discuția despre Toamna Culturalã Huseană a pornit de la o cerintă, venitã în scris din partea conducerii Casei de Cultură.

Aceasta cerea „improvizarea unei mustării si implementarea unei hore”. „Ce e asta, improvizarea unei mustării si implementarea unei hore?”, a întrebat, miratã, consiliera Cãtãlina Popa.

„Nu stiu, cred cã a gresit în exprimare. Cred cã este vorba de înfiintarea unui stand de mustărie, plus produse traditionale. Sau putea scrie cã e… amenajarea unei mustãrii”, a rãspuns primarul Ciupilan.

„Din câte știu, această activitate face parte din proiectul „Toamna Culturalã Huseană” , cred că are niște sponsori, cred că Vincon sau din altă parte… Nu știu cine aduce pastramã. Vreau să vă spun un singur lucru, în loc de improvizație cred că a vrut sã scrie „amenajarea unei mustării”. De obicei, asta am fãcut-o în primii an de mandat, atât Sergiu Bunescu, atât Vincon, domnul Claudiu Alexa (Dumnezeu sã-l ierte), veneau fiecare cu o cantitate de vin sau dădeau contracost. În fiecare an, de Zilele Hușului am avut meșteri populari, care au venit cu produse si specialități tradiționale, pe care le-au vândut”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

În plină criză, orașul Huși organizează evenimente de zeci de mii de euro

Până la urmă, merită și hușenii o distracție pe cinste de Zilele Orașului, a mai spus primarul. „Este un spectacol care se face pentru activitate culturală. Încercăm din nou sã trãim într-o viață normală, din anul 2004 organizăm aceste acțiuni. A fost perioada de pandemie de 2 ani. Și am zis că, după 2 ani, să reluăm această activitate care era un prilej de bună dispoziție pentru toți cetățenii municipiului Huși”, a spus primarul, potrivit Vremeanouă.ro.

„Eu zic sã-i dãm nota de culturã pe care o merită”, a susținut consiliera Cãtãlina Popa, care a amintit plenului Consiliului Local, că într-o Toamnă Culturală Huseană și-ar fi meritat locul Mondocamera, poveste de succes 100% huseană, despre filmul fãcut de amatori, sau Damigenius, salonul de grafică-satirică, ce a impus la nivel național un eveniment cu aroma strugurilor de la Huși și cu tema unică „vinul și amorul”.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase