O aeronavă a companiei WizzAir a avut probleme la trenul de aterizare. A fost activat planul roșu / Reacția companiei (UPDATE)

O aeronavă a companiei WizzAir a avut probleme la trenul de aterizare. A fost activat planul roșu / Reacția companiei (UPDATE)
O aeronavă a companiei WizzAir a avut probleme la trenul de aterizare / FOTO: Mediafax FOTO
Publicat: 28/09/2021, 21:29
Actualizat: 28/09/2021, 23:59

Autoritățile române au activat Planul roşu de intervenție, după ce cursa WizzAir Eindhoven-Iaşi a înregistrat, marţi seară, dificultăţi la aterizarea pe Aeroportul din Iaşi. Avionul s-a rotit deasupra orașului timp de câteva minute, după ce echipajul a semnalat existenţa unor probleme la trenul de aterizare.

UPDATE. „O aeronavă care opera zborul Wizz Air W6 3660 de la Eindhoven la Iași pe 28 septembrie 2021 a aterizat în siguranță la destinație, aeroportul din Iași, și este supusă unor verificări tehnice din cauza unei probleme hidraulice. Wizz Air își cere scuze sincer pasagerilor pentru orice inconvenient cauzat, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea noastră numărul unu.”, au transmis, marți seară, reprezentanții companiei.

Știrea inițială. Potrivit ISU Iași, autoritățile au fost anunțate că o aeronavă Wizz Air, care venea de la Eindhoven, cu 100+6 pasageri, avea probleme la trenul de aterizare.

La 19.25, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

Conform pompierilor din Iași, la ora 19.35, aeronava a aterizat fără probleme.

După alte 5 minute, planul roșu a fost dezactivat.

„Am fost anunţaţi despre faptul că o aeronavă Wizz Air care efectua o cursă de la Eindhoven, cu 100 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord, avea probleme la trenul de aterizare. La ora 19,25 a fost activat planul roşu iar la 19,35 aeronava a aterizat fără probleme. La ora 19,40 a fost dezactivat planul roşu”, a ISU Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Iaşi, problemele au fost anunţate de către pilot cu 30 de minute înainte de aterizare.