O rețea de călăuze ale sirienilor care vroiau să ajungă ilegal în UE, destructurată de DIICOT

Redactor:
Anca Simina
O rețea de călăuze ale sirienilor care vroiau să ajungă ilegal în UE, destructurată de DIICOT
Un grup de 30 de români, bulgari, turci, sirieni, irakieni și germani care ajutau migranți de orijine siriană să ajungă ilegal în țările din Vestul Europei, în special în Germania, a fost destructurat în colaborare cu autoritățile de la Sofia și de la Berlin, anunță DIICOT.

Un grup de 30 de români, bulgari, turci, sirieni, irakieni și germani care ajutau migranți de origine siriană să ajungă ilegal în țările din Vestul Europei, în special în Germania, a fost destructurat în colaborare cu autoritățile de la Sofia și de la Berlin, anunță DIICOT.

Procurorii DIICOT au găsit luni, într-un tir care tranzita județul Bihor 12 migranți sirieni, între care 5 copii, „intrați ilegal în România cu ajutorul a 9 membri ai grupării, care intenționau să ajungă în țări din Europa de Vest prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”. 16 persoane au fost chemate la audieri.

Grupul infracțional transfrontalier îi transporta contra cost, percepându-le, din informațiile procurorilor, câte 8000 de dolari sau de euro. „Din cercetările efectuate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că membrii grupului infracțional organizat au racolat migranți sirieni, refugiați pe teritoriul Republicii Turcia în contextul situației existente în Siria,  organizând transportul acestora, pe rută maritimă și terestră, cu predilecție către Germania„, se arată într-o informare a DIICOT.

Migranții erau transportați cu ambarcațiuni pe Marea Neagră și ulterior cu autotrenuri sau microbuze către țările de destinație.

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide