Omul de afaceri Constantin Bădescu, reținut împreună cu alte șase persoane în dosarul de evaziune de 12 mil euro

Omul de afaceri Constantin Bădescu, reținut împreună cu alte șase persoane în dosarul de evaziune de 12 mil euro
Publicat: 02/11/2012, 09:31
Actualizat: 02/11/2012, 09:31

Omul de afaceri din Mehedinți Constantin Bădescu a fost reținut de procurorii DIICOT, joi noapte, alături de alte șase persoane, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, în urma perchezițiilor de joi dimineață, când 15 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Mehedinți, șapte personae au primit ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, între acestea fiind și omul de afaceri Constantin Bădescu, audierile finalizându-se în cursul nopții.

Constantin Bădescu a fost printre ultimele persoane care au ajuns în fața procurorilor DIICOT, înaintea sa fiind reținuți angajați ai firmelor sale, dar și trei persoane din localitatea Strehaia.

Omul de afaceri a refuzat să facă declarații la ieșirea de la audieri, când a fost dus în arestul Poliției, dar avocatul său a susținut că acuzațiile care i se aduc sunt nefondate.

„Există relații de afaceri între societățile domnului Bădescu și alte societăți din județele limitrofe, relații care sunt perfect legale. Anumite relații comerciale sunt considerate ireale. După părerea noastră toate acuzațiile care i se aduc sunt nefondate”, a spus Sorin Crudiu, avocatul lui Constantin Bădescu.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți se arată că în perioada 2009 – 2012 persoanele vizate de cele 25 de percheziții desfășurate joi dimineață la locuințele mai multor persoane din Drobeta Turnu Severin, Strehaia și Satu Mare și la sediile societăților comerciale deținute de aceștia, s-au constituit într-un grup infracțional organizat. Gruparea avea ca scop emiterea și înregistrarea în evidența contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor și impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 de euro.

Aceeași sursă precizează că membrii grupării sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracțional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, înșelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală.

Constantin Bădescu este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin, iar vineri procurorii vor decide dacă va fi prezentat Tribunalului Mehedinți cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, alături de celelalte șase personae reținute.

În topul afaceriștilor, realizat în 2011 de Revista Forbes, Constantin Bădescu ocupa poziția 382 în clasament, având o avare estimată la 10 – 11 milioane de euro și cea mai mare cifră de afaceri din județul Mehedinți.

Bădescu este unul din oamenii de afaceri cei mai influenți din Mehedinți, proprietarul unor firme de transport local și regional, desfășoară activități în domenii precum distribuția de produse alimentare și băuturi, restaurante și construcții.

Presa relata în 2011 că una din firmele lui Bădescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai în 2011, compania a câștigat cel puțin șapte licitații publice cu diverse primării din Mehedinți și Dolj, cu Regia Autonomă pentu Activități Nucleare, dar și cu RAR.

Multe dintre licitațiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinți au fost câștigate de firmele deținute de el, având contracte inclusiv cu Primăria Drobeta Turnu Severin. Unul dintre contracte, care vizează reabilitarea străzilor din oraș, are finanțare europeană de aproximativ 20 de milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Imaginile în care Simona Mărgăian bruschează un jurnalist italian! Femeia este acuzată că a înșelat...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Test de cultură generală. Ce animal nu are stomac?
×