Papa Francisc consideră nedrepte legile împotriva persoanelor din comunitatea LGBT: „A fi homosexual nu este o infracţiune”

Papa Francisc consideră nedrepte legile împotriva persoanelor din comunitatea LGBT: „A fi homosexual nu este o infracţiune”
Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 25/01/2023, 20:08

Suveranul Pontif este de părere că legile care incriminează sau discriminează homosexualitatea sunt ”nedrepte”. Într-un interviu pentru Associated Press, Papa Francisc și-a reiterat poziția conform căreia Biserica Catolică nu ar trebui să fie ostilă cu persoanele gay.

„Cine sunt eu să judec?”, spunea, în 2013, Suveranul Pontif, când a fost întrebat în legătură cu homosexualii catolici, la scurt timp după ce a devenit papă.

Zilele acestea, într-un interviu pentru Associated Press (AP), Papa Francisc a revenit la subiectul comunității gay.

„A fi homosexual nu este o infracţiune”, susține liderul de la Vatican, precizând că unii episcopi catolici care susţin legi ce incriminează sau discriminează persoanele LGBTQ greşesc.

Aceşti reprezentanţi ai bisericii ar trebui „să aibă un proces de conversie” şi să manifeste „sensibilitatea” pe care „Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”, a ținut să completeze Suveranul Pontif.

În același interviu, Papa a vorbit și despre atacurile care l-au vizat după decesul recent al predecesorului său, Papa emerit Benedict al XVI-lea.

Pontificatul Papei Francisc, numit ”catastrofă”

Secretarul personal al acestuia din urmă, Georg Gaenswein, a publicat recent o carte în care sugerează că au existat neînțelegeri între fostul Papă emerit şi Papa Francisc, după ce Benedict al XVI-lea a demisionat din funcţia de lider al Bisericii Catolice, în 2013.

Aceste divergențe vizau, printre altele, decizia papei Francisc de a reimpune restricţiile referitoare la desfăşurarea liturghiei tradiţionale în limba latină, revenind astfel asupra unei decizii luate de Papa Benedict, dar şi abordarea mai permisivă a actualului Suveran Pontif cu privire la chestiuni morale, cum ar fi homosexualitatea, potrivit Digi24.

Și jurnalistul italian Sandro Magister a declarat, recent, că regretatul cardinal australian, George Pell, ar fi fost autorul unei note anonime, pe care a publicat-o pe blogul său anul trecut, în care a descris pontificatul Papei Francisc drept o „catastrofă”.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase