Pe acest tronson de autostradă, este „risc iminent” de pierderi de vieți omenești. Un fost ministru al Transporturilor trage semnalul de alarmă

Redactor:
Adrian Macarie
Pe acest tronson de autostradă, este „risc iminent” de pierderi de vieți omenești. Un fost ministru al Transporturilor trage semnalul de alarmă
Un fost ministru al Transporturilor cere oprirea traficului pe autostrada Sibiu-Orăștie: este "risc iminent" de pierderi de vieți omenești

Semnalul de alarmă a fost tras de un fost ministrul al Transporturilor și de reprezentanții unui ONG care cer Guvernului luarea unor măsuri imediate pentru a evita o tragedie. Cei doi atrag atenția faptului că autostrada s-a deplasat în patru locuri, iar 300 de rapoarte ale Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) „indică nereguli sesizate pe acest tronson”. 

Pe acest tronson de autostradă, este „risc iminent” de pierderi de vieți omenești. Un fost ministru al Transporturilor trage semnalul de alarmă

Vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), fostul ministrul al Transporturilor, Alexandru Nazare, atrage atenția că autostrada Sibiu – Orăștie se află în pericol atât de mare, încât e nevoie să se oprească traficul pentru a nu se ajunge la pierderea de vieți omenești și cere Guvernul să găsească o soluție pentru a interveni în cele patru locuri în care autostrada s-a deplasat. 

„Mă ocup practic de aceste tronsoane de autostradă de la începutul lucrărilor. Vin împreună cu Mihai Crăciun, reprezentant al organizației non-guvernamentale ‘Construim România’ să tragem un semnal de alarmă despre felul în care au fost executate lucrările pe autostrada Sibiu — Orăștie. Această autostradă nu prezintă garanțiile necesare pentru siguranța circulației. Ne aflăm în fața unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieți omenești și acest lucru trebuie să fie tratat corespunzător de Guvernul Ponta. Situația autostrăzii trebuie să intre pe ordinea de zi a ședinței de guvern de mâine pentru a se găsi o soluție, trebuie luate măsurile reparatorii absolute necesare”, a declarat Alexandru Nazare, luni, într-o conferință de presă, potrivit AGERPRES.

Potrivit acestuia, corpul autostrăzii s-a deplasat în patru locuri. Mai mult, Nazare susține că sunt peste 300 de rapoarte ale Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), care „indică nereguli sesizate pe acest tronson”.

„Discutăm despre pul autostrăzii s-a deplasat. Au apărut pe acest tronson fisuri de zece cm care au fost doar estetic remediate și care prezintă niște riscuri importante. Există acte prin care constructorul informa CNADNR la acea dată că nu se poate inaugura autostrada în 2014, dar din păcate lipsa de răbdare a primului-ministru a dus la această situație în care toată autostrada se mișcă. Contractul a fost plătit în proporție de 94 la sută. Sunt peste 300 de rapoarte în care CNADNR indică neregulile sesizate pe acest tronson. Îl somăm pe domnul prim-ministru să rezolve această problemă! Prin oprirea parțială sau totală a acestui tronson de drum, deoarece se poate ajunge în situații în care se pot pierde vieții omenești”, susține Nazare.

Mihai Crăciun, reprezentantul organizației „Construim România”, susține afirmațiile fostului ministru Nazare și spune că „Dealul de la Aciliu riscă să cadă peste autostradă”.

„Salut inițativa domnului Nazare de a trage un semnal de alarma referitor la această problema, care este ignorată de autorități de ani de zile. Dealul Aciliu riscă să cadă peste autostradă, acolo este și o cale ferată sub care pământul a început să alunece. Nici constructorul, nici statul nu știu care este soluția pentru a remedia acest tronson de drum. La capătul viaductului, terenul deja s-a surpat și reprezintă un pericol pentru participanții la trafic”, a avertizat Mihai Crăciun.

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Războiul uitat al României. Comuniștii l-au șters din cartea de istorie, au fost mii de...
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
BREAKING NEWS Vladimir Putin, noi amenințări spre România. SUA este ținta finală!
Virgil Popescu: „Până în 2022 vom dubla alocaţiile, iar până în 2024 pensiile vor creşte...
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Cât de bine seamănă fostele lui Alex Bodi! Asemănările dintre Bianca Drăgușanu și Iulia unt...
Inchide