Pe Arena Națională au început lucrările pentru meciurile de la Euro 2020

Pe Arena Națională au început lucrările pentru meciurile de la Euro 2020
Au început lucrările pentru Euro 2020 / Sursă FOTO: Gândul
Publicat: 08/04/2021, 13:31
Actualizat: 14/04/2021, 13:17

Autoritățile au început lucrările pentru Euro 2020, campionat ale cărui meciuri se vor juca și pe Arena Națională din București. Potrivit ProSport, în zilele următoare ar urma să fie montat un gazon hibrid, cerut de UEFA pentru partidele care se disputa în Capitală, la Euro 2020. 

Au început lucrările pentru EURO 2020

Potrivit sursei citate, până la debutul Campionatului European se dorește disputarea cel puțin a unui meci de test pentru noul gazon.

Când se va monta gazonul hibrid

Potrivit sursei citate, miercuri dimineața a fost înlăturat tot gazonul natural pe care s-a jucat ultima oară meciul României cu Germania, scor 0-1.

Săptămâna viitoare ar urma să fie gata noul gazon hibrid de pe Arena Națională cerut de UEFA, iar a doua zi după finalizarea lucrărilor se pot juca din nou meciuri pe acest stadion.

Specialiștii din acest domeniu spun că opt ani este garanția pentru un gazon hibrid. Prima suprafață de joc de acest fel din România trebuia să fie montată pe Cluj Arena, dar acest proiect nu s-a mai concretizat.

Gazonul hibrid este o îmbinare dintre gazonul sintetic și cel natural.

Arena Națională va găzdui patru meciuri oficiale

România va organiza patru partide din cadrul Campionatului European pe Arena Naţională.

Euro 2020 se va desfăşura în perioada 12 iunie – 12 iulie, în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Capitala va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020.