PENSII ȘI ALOCAȚII. Premierul Ludovic Orban, despre majorarea acestora: „Resursele sunt limitate”

Redactor:
Dragos Tanase
PENSII ȘI ALOCAȚII. Premierul Ludovic Orban, despre majorarea acestora: „Resursele sunt limitate”
Premierul Ludovic Orban (FOTO: Mediafax Foto)

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, după ce a participat la o şedinţă de lucru pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), că există posibilitatea majorării graduale a alocaţiilor. În privinţa pensiilor, însă, acesta a precizat că nu s-a luat o decizie finală, dar „realitatea este că resursele financiare sunt limitate”.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor, premierul a spus că discuţia a vizat programul economic, iar în privinţa pensiilor încă nu a fost luată o decizie, notează Mediafax.

„Nu am discutat. Am discutat despre programul economic. (…) Ministerul Finanțelor trebuie să prezintă raportul asupra stării economiei și bugetului. De asemenea, Comisia de prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluția economiei în perioada următoare, pe baza datelor economice. Evident, urmărim și toate analizele și prognozele care sunt făcute de Comisia Europeană sau de alte instituții precum Banca Mondială privitoare la evoluția economiei românești și economiei europene. În funcție de asta, vom lua o decizie. Cum vom lua o decizie, o vom face publică”, a spus Orban.

Întrebat dacă există varianta creşterii cu doar 10% a alocaţiilor, premierul a confirmat această variantă, precum şi pe aceea de a crește, „dar progresiv”.

„Realitatea este că resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție, pentru că obiectivul nostru fundamental este acela de a relua creșterea economică, de a susține un ritm extrem de important de investiții publice și investiții private, de a crește exporturile, astfel încât să asigurăm un suport economic suficient de solid, pentru ca să putem crește în mod real veniturile populației”, a mai spus premierul.

Premierul Orban mărește pensiile românilor, dar nu cu 40%!

Guvernul este pregătit să își asume majorarea pensiilor, dar nu cu procentul așteptat și promis românilor prin „Legea Olguța Vasilescu”.

Premierul Ludovic Orban are de gând să intervină serios pe lege și să facă modificări, astfel că de la 1 septembrie vor crește veniturile cetățenilor de vârsta a treia, dar cu mult mai puțin decât sperau ei!

Conform RTV, Guvernul Orban va da o OUG prin care va modifica Legea pensiilor. Din câte se pare, informațiile vehiculate sunt că românii trebuie să se aștepte la o majorare de doar 10% și nu de 40%, așa cum este stipulat în legea pe care chiar președintele Klaus Iohannis a promulgat-o.

Inchide