Percheziții de amploare în București și Ilfov la persoane care produceau și vindeau spirt contrafăcut

Percheziții de amploare în București și Ilfov la persoane care produceau și vindeau spirt contrafăcut
Percheziții de amploare în București și Ilfov la persoane care produceau și vindeau spirt contrafăcut
Publicat: 19/08/2020, 07:39

Mai multe percheziţii se desfășoară în București și Ilfov, la persoane care produceau şi vindeau produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute.

Miercuri dimineață, polițiștii fac 12 percheziții, în București și Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, bănuite de contrafacere de produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar, informează Mediafax.

Perchezițiile vizează producători de alcool sanitar contrafăcut: Pun în pericol sănătatea clienților

Perchezițiile vizează locuințele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de activităţi comerciale cu produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, produsele fiind valorificate către diverşi clienţi din centrele comerciale din Ilfov.

Mai multe persoane fizice sunt bănuite că ar fi produs şi comercializat, prin intermediul unor societăţi comerciale deţinute de persoane interpuse, fără bonitate materială, produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, care reprezintă un pericol social pentru sănătatea şi integritatea corporală.

S-au eludat de la plata taxelor și impozitelor

Activitățile erau realizate fără a evidenţia în documentele contabile operaţiunile comerciale derulate, eludându-se astfel plata taxelor şi impozitelor aferente către bugetul de stat.

La acțiune participă poliţiști ai Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, care beneficiază de sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală ce derulează controale specifice la partenerii comerciali ai societăţilor comerciale care fac obiectul cercetărilor.

De asemenea, la activități participă specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică şi echipe de intervenţie din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Luna iunie: 18 oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut

Un bărbat din localitatea Plugari, Iași,  a devenit cea de-a 18-a victimă într-un caz grav de ingerare a spirtului contrafăcut. În total, 18 persoane au decedat după ce au băut produsul periculos.

Bărbatul de 48 de ani din localitatea Plugari, a murit după ce ar fi băut spirt contrafăcut Sante Med. Cadavrul bărbatului a fost descoperit de o cunoștință a acestuia, care a alertat Poliția, scrie BZI.ro.

„Am fost anunțați, printr-un apel la 112, despre faptul că a fost descoperit cadavrul unui bărbat. Cadavrul victimei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. Ancheta continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult