PMP, despre „bilanțul real” al guvernării PSD-PNL-UDMR: „Cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, 13,8% în aprilie 2022”

PMP, despre „bilanțul real” al guvernării PSD-PNL-UDMR: „Cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, 13,8% în aprilie 2022”
PMP, despre „bilanțul real” al guvernării PSD-PNL-UDMR / Ilustrativ
Publicat: 27/05/2022, 20:17
Actualizat: 27/05/2022, 20:22

PMP a distribuit, pe o rețea de socializare, un text cu mai multe puncte, în care prezintă o serie de date despre care spune că reprezintă „bilanțul real” al guvernării PSD-PNL-UDMR”. În postarea lor, popularii scriu că actuala guvernare a fost la cârma țării atunci când, în luna aprilie, România a înregistrat cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, de 13,8%.

PMP transmite că actuala coaliție a contribuit la prăbuşirea puterii de cumpărare a populaţiei, depășindu-se și pragul critic de îndatorare de 50% din PIB.

„Bilanţul real al guvernării #PSD – #PNL – #UDMR, după şase luni de guvernare:

– cea mai mare #inflaţie din Uniunea Europeană, 13,8% în aprilie 2022

– prăbuşirea puterii de cumpărare a populaţiei

–  blocarea tuturor investiţiilor din infrastructură

– România se împrumută cel mai scump din UE

– s-a depăşit pragul critic de îndatorare de 50% din PIB

–  întârzieri de peste 6 luni în ceea ce priveşte implementarea #PNRR şi de un an şi jumătate în ceea ce priveşte exerciţiul bugetar 2021 – 2027 al Uniunii Europene.

–  creşterea masivă a aparatului bugetar, care s-a transformat într-un refugiu pentru clientela politică a celor trei partide

–  creştere semnificativă a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii din partea statului

–  o lipsă acută a reformelor structurale care să împiedice derapajele bugetare

–  o pasivitate semnificativă faţă de războiul ruso-ucrainean

–  lipsă de interes față de interesele majore ale României: Moldova în Uniunea Europeană, accesul în spaţiul Schengen, includerea în programul Visa Waiver care să permită intrarea în SUA fără viză”, se arată în postarea PMP.

Popularii mai notează că în loc să analizeze și soluționeze tema problemelor sociale, PNL și PSD au lansat în spațiul public discursuri triumfaliste:„PMP consideră că ambele partide au greşit în raportarea la acest bilanţ: în loc să trateze tema problemelor sociale și economice grave cu care se confruntă românii, atât PSD, cât și PNL, au avut un discurs triumfalist, în contrast absolut cu realitatea obiectivă.”