Primarul din Ploiești, după ce asistații social au protestat împotriva muncii: Un domn mă filma un cu un telefon pe care probabil nu îl avem mulţi dintre noi, era asistat social

Primarul din Ploiești, după ce asistații social au protestat împotriva muncii: Un domn mă filma un cu un telefon pe care probabil nu îl avem mulţi dintre noi, era asistat social
Primarul din Ploiești, după ce asistații social au protestat împotriva muncii: Un domn mă filma un cu un telefon pe care probabil nu îl avem mulţi dintre noi, era asistat social / Sursă FOTO: ploiesti.ro
Publicat: 05/11/2020, 09:50

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a început o amplă campanie de curățenie a orașului în care îi implică și pe asistații social, însă unii dintre ei s-au arătat nemulțumiți de faptul că sunt chemați la muncă. Edilul a reacționat prompt și i-a avertizat că nu vor mai primi ajutorul de la stat dacă refuză să pună osul la treabă.

Andrei Volosevici a precizat miercuri, într-o conferință de presă, că unul dintre protestatari, asistat social, îl filma „cu un telefon pe care probabil nu îl avem mulţi dintre noi”.

„Ieri (n.r. marţi) am avut o întâlnire şi cu cei de la social care pare că sunt rupţi de realitate; au doar drepturi, nu şi obligaţii. Le-am explicat că au şi obligaţii, există şi nişte lucruri corecte pe care le-au spus, dar s-au remediat instantaneu, însă în momentul în care eşti asistat social, obligatoriu ai şi nişte lucruri de făcut şi i-am introdus în acest program de curăţenie generală”, a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.

De asemenea, acesta a precizat că printre cei care au protestat în fața sediului primăriei se afla și un florar îmbrăcat în haine de firmă, care îl filma cu un telefon mobil foarte scump.

Primarul orașului Ploiești: „Mă filma un domn care are o geacă Nike mai scumpă decât orice!”

„Am zâmbit amar pentru că mă filma un domn care are o geacă Nike mai scumpă decât orice şi cu un telefon pe care probabil nu îl avem mulţi dintre noi, era asistat social. Din informaţia mea, vinde flori pe undeva pe la cimitirul Bolovani”, a precizat primarul.

Astfel, miercuri, după ce primarul municipiului Ploiești i-a avertizat pe cei care nu vor să muncească că nu vor mai primi ajutorul de la stat, numărul beneficiarilor de ajutor social care s-au alăturat campaniei de curățenie în oraș a crescut de la 20 (marți) la 35.

Mai mulți asistați sociali din Ploiești au ieșit în stradă marți, 3 noiembrie, în faţa sediului Primăriei în semn de protest, revoltați fiind de faptul că au chemați să participe la programul de curățenie generală din oraș. Noul primar al orașului Ploiești, Andrei Volosevici, a luat decizia de a implica mai multe persoane care beneficiază de ajutor social în programul de curățenie generală, la care participă muncitorii de la salubritate şi de cei de la spaţii verzi. Unii asistați sociali s-au revoltat față de decizia lui Andrei Volosevici și au protestat mați în fața sediului Primăriei. Astfel, edilul a discutat cu aceștia avertizându-i că cei care refuză să facă acest lucru nu vor mai beneficia de venitul minim garantat.

Primarul Andrei Volosevici „a concluzionat la finalul discuţiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploieşti, conform prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții Primăriei Ploieşti prin intermediul unui comunicat de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Momentul în care DJ Lalla a fost găsită moartă pe plajă, surprins de camere video....
Cum face amor, la menopauză, Naomi Watts: Când scapi de...
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
O rețetă surprinzătoare. Lămâi murate
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse