Procurorul Codruț Olaru, dovedit că a plagiat. Asociația GRAUR cere îndepărtarea acestuia din CSM

Redactor:
Vasile Magradean
Procurorul Codruț Olaru, dovedit că a plagiat. Asociația GRAUR cere îndepărtarea acestuia din CSM
Mai multe pe gandul.info

Potrivit unui comunicat transmis joi de Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca, prin lipsa de integritate dovedită, Codruț Olaru reprezintă o potențială vulnerabilitate pentru justiția din România.

„Confirmăm că lucrarea > prezintă un plagiat multiplu și decide publicarea faptelor de plagiat în Indexul Operelor Plagiate. Întrucât prin lipsa de integritate dovedită, autorul – procuror reprezintă o potențială vulnerabilitate pentru justiția din România, solicităm îndepărtarea autorului din toate instituțiile statului. Cetățeanul Codruț Olaru să fie înlăturat din CSM și din toate instituțiile statului, inclusiv cele ale Ministerului Public! Un procuror care este dispus să facă dovada unei calități profesionale excepționale prin intermediul unei scrieri contrafăcute, care folosește plagiatul pentru înșelarea unei comunități de cititori avizați, reprezintă o vulnerabilitate permanentă a sistemului de justiție”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții asociației au subliniat că, în urma apariției în presă a unor informații cu privire la suspiciunile de plagiat în cazul lui Codruț Olaru, procuror și membru al Consiliului Superior al Magistraturii, s-a verificat profesionist în mod amănunțit lucrarea respectivă și s-a constatat că afirmațiile care privesc faptele de plagiat „se dovedesc a fi veridice și consistente”.

„Asociația GRAUR și-a asumat încă din 2006 poziția civică de a fi un pionier activ și calificat în domeniul descurajării plagiatului. În activitatea noastră, noi asimilăm plagiatul ca o componentă esențială
a integrității în mediul intelectual din România, ca o formă subtilă și perversă de creștere și promovare a corupției rafinate, și cu atât mai periculoase, a corupției gulerelor albe. Totodată ne simțim obligați să remarcăm gravitatea deosebită a demersului de publicare a acestei monografii în care autorul a atras, fără drept, numele unei instituții a Statului Român pentru a da credibilitate și notorietate unei lucrări contrafăcute, prin mențiunea > plasată pe prima copertă. Acestea sunt faptele pe care, în calitate de reprezentanți ai societății civile, le considerăm deosebit de grave, o încălcare grosolană și iresponsabilă a condițiilor intrinseci de integritate pe care un angajat al statului român este obligat să și le asume și să le respecte”, se mai arată în comunicat.

Asociația GRAUR din Cluj-Napoca este proprietarul Indexului Operelor Plagiate din Romania, lansat la 6 februarie 2012.

În octombrie 2017, GRAUR i-a cerut fostului premier Mihai Tudose scoaterea în afara Academiei Oamenilor de Știință din România a plagiatorilor și sistarea finanțărilor de la stat acordate acestei instituții, după ce a constatat că posedă 15 lucrări plagiate, cu un număr semnificativ de fapte de plagiat asociate.

De asemenea, Asociația GRAUR este cea care a confirmat în septembrie 2016 plagiatul în cazul tezei de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Vremea 22 septembrie 2020. UNDE REVINE CANICULA
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
A rămas cu 'zâna' la vedere! Andreea Marin, gafă uriașă când a coborât din mașină....
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide