Procurorul Codruț Olaru, dovedit că a plagiat. Asociația GRAUR cere îndepărtarea acestuia din CSM

Redactor:
Vasile Magradean
Procurorul Codruț Olaru, dovedit că a plagiat. Asociația GRAUR cere îndepărtarea acestuia din CSM
Mai multe pe gandul.info

Potrivit unui comunicat transmis joi de Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca, prin lipsa de integritate dovedită, Codruț Olaru reprezintă o potențială vulnerabilitate pentru justiția din România.

„Confirmăm că lucrarea > prezintă un plagiat multiplu și decide publicarea faptelor de plagiat în Indexul Operelor Plagiate. Întrucât prin lipsa de integritate dovedită, autorul – procuror reprezintă o potențială vulnerabilitate pentru justiția din România, solicităm îndepărtarea autorului din toate instituțiile statului. Cetățeanul Codruț Olaru să fie înlăturat din CSM și din toate instituțiile statului, inclusiv cele ale Ministerului Public! Un procuror care este dispus să facă dovada unei calități profesionale excepționale prin intermediul unei scrieri contrafăcute, care folosește plagiatul pentru înșelarea unei comunități de cititori avizați, reprezintă o vulnerabilitate permanentă a sistemului de justiție”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții asociației au subliniat că, în urma apariției în presă a unor informații cu privire la suspiciunile de plagiat în cazul lui Codruț Olaru, procuror și membru al Consiliului Superior al Magistraturii, s-a verificat profesionist în mod amănunțit lucrarea respectivă și s-a constatat că afirmațiile care privesc faptele de plagiat „se dovedesc a fi veridice și consistente”.

„Asociația GRAUR și-a asumat încă din 2006 poziția civică de a fi un pionier activ și calificat în domeniul descurajării plagiatului. În activitatea noastră, noi asimilăm plagiatul ca o componentă esențială
a integrității în mediul intelectual din România, ca o formă subtilă și perversă de creștere și promovare a corupției rafinate, și cu atât mai periculoase, a corupției gulerelor albe. Totodată ne simțim obligați să remarcăm gravitatea deosebită a demersului de publicare a acestei monografii în care autorul a atras, fără drept, numele unei instituții a Statului Român pentru a da credibilitate și notorietate unei lucrări contrafăcute, prin mențiunea > plasată pe prima copertă. Acestea sunt faptele pe care, în calitate de reprezentanți ai societății civile, le considerăm deosebit de grave, o încălcare grosolană și iresponsabilă a condițiilor intrinseci de integritate pe care un angajat al statului român este obligat să și le asume și să le respecte”, se mai arată în comunicat.

Asociația GRAUR din Cluj-Napoca este proprietarul Indexului Operelor Plagiate din Romania, lansat la 6 februarie 2012.

În octombrie 2017, GRAUR i-a cerut fostului premier Mihai Tudose scoaterea în afara Academiei Oamenilor de Știință din România a plagiatorilor și sistarea finanțărilor de la stat acordate acestei instituții, după ce a constatat că posedă 15 lucrări plagiate, cu un număr semnificativ de fapte de plagiat asociate.

De asemenea, Asociația GRAUR este cea care a confirmat în septembrie 2016 plagiatul în cazul tezei de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Managerul Institutului „Marius Nasta” avertizează: Noiembrie va fi o „lună de foc” pentru spitale
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu...
Inchide