Purtătorul de cuvânt al UDMR, replică pentru Klaus Iohannis: Nu e cazul să dăm noi explicaţii. Cuvintele lui Viktor Orban au fost scoase din context

Purtătorul de cuvânt al UDMR, replică pentru Klaus Iohannis: Nu e cazul să dăm noi explicaţii. Cuvintele lui Viktor Orban au fost scoase din context
Sursă foto - Facebook
Publicat: 29/07/2022, 18:14
Actualizat: 29/07/2022, 18:16

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, susține că nu este nevoie ca partidul din care face parte să dea explicații în legătură cu discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad.

Hegedus Csilla a declarat că formațiunea politică nu va oferi explicațiile aferente, după ce Iohannis a cerut „clarificări publice”.

„Nu comentăm declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis. Cuvintele premierului Ungariei, Orban Viktor, de la Băile Tuşnad, au fost scoase din context şi nu e cazul ca noi să dăm explicaţii”, a transmis, vineri, purtătorul de cuvânt al UDMR.

Premierul Ungariei Viktor Orban a spus, sâmbăta trecută, la Tușnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată ca discursul rușilor trebuie luat în serios.

De asemenea, Viktor Orban considera ca alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât sa prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât in urma negocierilor ruso-americane.

Klaus Iohannis a cerut liderilor UDMR „clarificări publice”

„Ei vor trebui sa explice dacă au fost de acord cu conținutul acelui discurs pe care l-au aplaudat, ceea ce ar fi extrem de complicat, sau daca nu au înțeles despre ce se vorbește si au aplaudat generic personajul”, a precizat Președintele României.

De asemenea, președinta interimară a Senatului,  Alina Gorghiu, a declarat că nu se pune problema ieșirii UDMR de la guvernare.

Gorghiu a precizat și că partidele din Coaliție nu pot să stea cu mâinile în sân atunci când anumiți politicieni, în cazul dat Viktor Orban, fac declarații controversate.