REACȚIE. Dan Barna, după avizul negativ al CSM referitor la desființarea SIIJ: E greu de înțeles de ce protejează moștenirea lui Dragnea. Bunele intenții se văd la vot

Redactor:
Gandul

Președintele USR Dan Barna a susținut că partidul pe car îl conduce va insista în Parlament pentru adoptarea proiectului de desființare a Secției Speciale de anchetare a magistraților, avizat negativ de Consiliul Superior al Magistraturii.

De asemenea, acesta a precizat că este greu de înțeles de ce CSM continuă să protejeze „moștenirea lui Dragnea” privind justiția.

„CSM nu vrea să desființeze Secția Specială de intimidat magistrații.

Este greu de înțeles de ce CSM continuă să protejeze această invenție a lui Liviu Dragnea, care vine împotriva solicitărilor magistraților români, împotriva recomandărilor Greco sau ale Comisiei Europene și, până la urmă, împotriva interesului public”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Acesta a precizat și faptul că partidul pe care îl conduce va merge mai departe „cu proiectul pentru că el întărește independența Justiției și a magistraților”.

Dan Barna reacționează după ce CSM a dat aviz negativ proiectul de desființare a SIIJ

„Ingerința politicului în justiție ne duce în afara lumii civilizate. Secția Specială trebuie să dispară.

Parlamentul a demarat ieri (n.r. 27 mai) un efort de eliminare a inițiativelor toxice de pe agenda sa. Poate continua acceptând să elimine moștenirea lui Dragnea în interiorul sistemului juridic.

Și dacă tot suntem aici, e un moment bun să punem pe agendă și inițiativa Fără Penali în Funcții Publice amânată prea multă vreme din motive care nu sunt niciodată explicate.

Dincolo de orice declarații, bunele intenții se văd la vot”, a punctat acesta.

Plenul CSM a decis – aviz negativ

Plenul CSM a avizat negativ, în ședința de joi, 28 mai, proiectul de lege depus la Camera Deputaţilor de USR privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Procurorii şi judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii au avut păreri împărţite în privinţa utilităţii SIIJ. Votul a fost de 10 „împotrivă”, 8 „pentru” şi unul nul.

Printre cei care susțin desființarea Secției Speciale, se numără și ministrul Justiției Cătălin Predoiu, precum și fostul ministru Ana Birchall.

 

Inchide