Reacție internațională în scandalul maidanezilor „folosiți în bordeluri din Germania”. Un europarlamentar german cere suspendarea lui Băncescu

Reacție internațională în scandalul maidanezilor folosiți în bordeluri din Germania. Un europarlamentar german cere suspendarea lui Băncescu
Publicat: 03/02/2015, 10:23
Actualizat: 18/05/2015, 15:50

„Prin aceste acuzații, domnul Băncescu nu numai că a discreditat sute de oameni din organizațiile din România, Germania și Danemarca, dar a discreditat și ideea de grijă pentru animale. El nu atacă numai oamenii care protejează animalele, ci și ideea de justiție din Germania, care apare că tolerează așa ceva”, a spus Stefan Bernhard Eck, care a catalogat acuzațiile lui Băncescu ca fiind din aceeași categorie ca cele din propaganda ceaușistă.

„În interesul bunelor relații de prietenie dintre România și Uniunea Europeană vă solicit să vă distanțați oficial de aceste afirmații mincinoase și vă cer suspendarea domnului Băncescu”, i-a spus Eck lui Sorin Oprescu.

„În cazul în care spusele lui Băncescu român fără reacție va trebui să presupunem că această campanie este sprjinită de Consiliul General al Municipiului București. În acest caz, voi cere guvernului Germaniei să portesteze oficial”, și-a încheiat europarlamentarul intervenția.

Consilier: Nimeni și nimic nu-i dă dreptul să vină în fața noastră pentru a cere să demitem pe cineva

Până să-i răspundă Primarul General, europarlamentarul a primit replica de la consilierul general Mihaela Drăghici: „Misiunea pentru care a fost învestit în Parlamentul European este acela de a propune politici publice care să se traducă prin directive europene. Prezența în Consiliul General este un abuc din partea domniei sale. Nimeni și nimic nu-i dă dreptul să vină în fața noastră pentru a cere să demitem pe cineva. Resping alegațiile domnului Eck și acuzațiile fără dovezi”, a spus Mihaela Drăghici.

Auzind acest răspuns, europarlamentul a cerut să intervină: „Nu sam nicio legitimitate să acuz pe cineva, dar vă rog să mă înțelegeți ca cetățean al Europei și ca europarlamentar. Dacă un angajat al vreunei primării di n Germnia ar fi făcut acuzații pe care le-a făcut domnul Băncescu ar fi fost demis imediat de primar. Vă rog, la final, să nu vă lăsați o persoană, cu un comportament deviant, să pună în pericol prietenia dintre popoarele noastre”, a spus europarlamentarul.

Oprescu: Directorul a luat afirmațiile de pe internet

Sorin Oprescu i-a spus lui Eck că Băncescu este în prezent în anchetă internă. „Directorul care a făcut aceste câteva acuzații, luate în mare parte de pe internet, puse de alți cetățeni acolo, este într-o anchetă a structurilor nostre interne. În momentul în care vom avea răspunsul anchetei vi-l voi trimite. Dar vă asigur că avem capacitatea de a ne face singuri ordine”, a spus Sorin Oprescu.

Primarul General i-a mai spus europarlamentarului că atunci când acesta va avea timp îi va arăta despre ce e vorba, în contextul în care Bucureștiul a avut de ani de zile probleme cu maidanezii.

„Vă rog să priviți cu același respect, dar nu în contextul ifluențării panicarde a unor structuri care nu au verbul la îndemână când vă vorbesc despre așa ceva”, a conchis Oprescu.

În urmă cu trei săptămâni, Răzvan Băncescu a declarat într-o conferință de presă că 90% din câinii care pleacă din România spre adopție în străinătate ar fi folosiți în alte scopuri decât cele declarate de ONG-uri, respectiv pentru experimente și zoofilie. Băncescu declara că majoritatea câinilor din România ar ajunge în bordeluri pentru zoofili din Germania și Danemarca.

Șeful ASPA a precizat, pe 15 ianuarie, că sunt unele organizații pentru protecția animalelor care au adoptat câini și i-au trimis în străinătate, unde animalele erau folosite la filmele pentru adulți. Băncescu a spus că își bazează declarațiile pe niște fotografii pe care le va prezenta presei și care sunt dovezile lui pentru acest fapt.