Reacție internațională în scandalul maidanezilor „folosiți în bordeluri din Germania”. Un europarlamentar german cere suspendarea lui Băncescu

Reacție internațională în scandalul maidanezilor folosiți în bordeluri din Germania. Un europarlamentar german cere suspendarea lui Băncescu
Publicat: 03/02/2015, 10:23
Actualizat: 18/05/2015, 15:50

„Prin aceste acuzații, domnul Băncescu nu numai că a discreditat sute de oameni din organizațiile din România, Germania și Danemarca, dar a discreditat și ideea de grijă pentru animale. El nu atacă numai oamenii care protejează animalele, ci și ideea de justiție din Germania, care apare că tolerează așa ceva”, a spus Stefan Bernhard Eck, care a catalogat acuzațiile lui Băncescu ca fiind din aceeași categorie ca cele din propaganda ceaușistă.

„În interesul bunelor relații de prietenie dintre România și Uniunea Europeană vă solicit să vă distanțați oficial de aceste afirmații mincinoase și vă cer suspendarea domnului Băncescu”, i-a spus Eck lui Sorin Oprescu.

„În cazul în care spusele lui Băncescu român fără reacție va trebui să presupunem că această campanie este sprjinită de Consiliul General al Municipiului București. În acest caz, voi cere guvernului Germaniei să portesteze oficial”, și-a încheiat europarlamentarul intervenția.

Consilier: Nimeni și nimic nu-i dă dreptul să vină în fața noastră pentru a cere să demitem pe cineva

Până să-i răspundă Primarul General, europarlamentarul a primit replica de la consilierul general Mihaela Drăghici: „Misiunea pentru care a fost învestit în Parlamentul European este acela de a propune politici publice care să se traducă prin directive europene. Prezența în Consiliul General este un abuc din partea domniei sale. Nimeni și nimic nu-i dă dreptul să vină în fața noastră pentru a cere să demitem pe cineva. Resping alegațiile domnului Eck și acuzațiile fără dovezi”, a spus Mihaela Drăghici.

Auzind acest răspuns, europarlamentul a cerut să intervină: „Nu sam nicio legitimitate să acuz pe cineva, dar vă rog să mă înțelegeți ca cetățean al Europei și ca europarlamentar. Dacă un angajat al vreunei primării di n Germnia ar fi făcut acuzații pe care le-a făcut domnul Băncescu ar fi fost demis imediat de primar. Vă rog, la final, să nu vă lăsați o persoană, cu un comportament deviant, să pună în pericol prietenia dintre popoarele noastre”, a spus europarlamentarul.

Oprescu: Directorul a luat afirmațiile de pe internet

Sorin Oprescu i-a spus lui Eck că Băncescu este în prezent în anchetă internă. „Directorul care a făcut aceste câteva acuzații, luate în mare parte de pe internet, puse de alți cetățeni acolo, este într-o anchetă a structurilor nostre interne. În momentul în care vom avea răspunsul anchetei vi-l voi trimite. Dar vă asigur că avem capacitatea de a ne face singuri ordine”, a spus Sorin Oprescu.

Primarul General i-a mai spus europarlamentarului că atunci când acesta va avea timp îi va arăta despre ce e vorba, în contextul în care Bucureștiul a avut de ani de zile probleme cu maidanezii.

„Vă rog să priviți cu același respect, dar nu în contextul ifluențării panicarde a unor structuri care nu au verbul la îndemână când vă vorbesc despre așa ceva”, a conchis Oprescu.

În urmă cu trei săptămâni, Răzvan Băncescu a declarat într-o conferință de presă că 90% din câinii care pleacă din România spre adopție în străinătate ar fi folosiți în alte scopuri decât cele declarate de ONG-uri, respectiv pentru experimente și zoofilie. Băncescu declara că majoritatea câinilor din România ar ajunge în bordeluri pentru zoofili din Germania și Danemarca.

Șeful ASPA a precizat, pe 15 ianuarie, că sunt unele organizații pentru protecția animalelor care au adoptat câini și i-au trimis în străinătate, unde animalele erau folosite la filmele pentru adulți. Băncescu a spus că își bazează declarațiile pe niște fotografii pe care le va prezenta presei și care sunt dovezile lui pentru acest fapt.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația