Rezultate alegeri locale 2020. BEC cere tranșarea situațiilor pe sectoare, până duminică la ora 15.00!

Redactor:
Mihai Georgescu
Rezultate alegeri locale 2020. BEC cere tranșarea situațiilor pe sectoare, până duminică la ora 15.00!
Haos la validarea voturilor în Sectorul1! Reprezanții a două partide nu au semnat procesele verbale/ Numirea Clotildei Aramand rămâne în aer!(DOCUMENT)

Biroul Electoral Central a dat un ultimatum Biroului Electoral București să tranșeze duminică situațiile de la Sectorul 1 și Sectorul 5, unde planează acuzații reciproce de fraudă electorală.

Termenul limită este duminică, la ora 15.00, transmite antena3.ro.

Se împlinește exact o săptămână de la alegerile locale tumultoase din 27 septembrie și cei de la BEC vor să furnizeze rezultate finale.

La Sectorul 1, în primă fază Clotilde Armand de la USR a ieșit învingătoare, dar au existat plângeri potrivit unor fraude electorale. La Sectorul 5, Cristian Popescu „Piedone” ar fi câștigat mandatul în fața actualului primar, Daniel Florea, dar și aici lucrurile nu sunt clare.

Rezultatele finale sunt așteptat astfel azi, până în ora 15.00.

„Vă aducem la cunoştinţă că, în vederea Indeplinirii atribuţiei prevăzute de art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în şedinţa Biroului Electoral Central din data de 3 octombrie 2020, s-a dispus în sarcina Biroului Electoral de Circumscrip(ie a Municipiului Bucureşti, măsura îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin potrivit art. 27 lit. i) şi art. 32 lit e) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea prevederilor Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 98/15.09.2020 conform precizărilor din cuprinsul Circularei nr. 3205/01.10.2020, , până la data de 4 octombrie 2020, orele 15.00.

Precizăm că, potrivit art. 25 alin. (3) din Legea nr. 115/2015, în realizarea atribuţiilor ce revin birourilor electorale, membrii acestora exercită o funcţie ce implică autoritatea de stat. Exercitarea corectă şi imparţială a acestei funcţii este obligatorie”, se arată în adresa nr. 3386 din 3 octombrie 2020.

Învestirea Clotildei Armand în funcția de primar ar putea fi blocată în instanță. Avocatul edilului Daniel Tudorache: Se va contesta orice act nelegal în instanța de contencios. Eventuala suspendare oprește orice procedură

Daniel Tudorache a făcut declarații luni seara, la ieşirea de la audierea de către Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), unde a depus plângere pe numele preşedintelui biroului electoral sector 1 Nicolae Sprîncu. În momentul în care Dan Tudorache a fost întrebat de reprezentanții presei dacă a solicitat la SIIJ audierea lui Dan Barna şi a candidatei susţinute de PNL şi USR-PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand, avocatul Mihai Drăgan a intervenit şi a spus: „Nu pot să vă spun. Nu putem să vă dăm astfel de date. Deci am răspuns la toate întrebările care ne-au fost adresate. Nu putem să vă dezvăluim din anchetă”.

GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, deputat PSD: „Primar în Sectorul 1 este Daniel Tudorache, până la depunerea jurământului. Cred că a câștigat alegerile, altfel nu înțeleg disperarea celor care nu vor renumărarea voturilor”

Alfred Simonis, deputat PSD, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că există suspiciuni de fraudă electorală la alegerile locale 2020 pentru Primăria Sectorului 1, arătând cu degetul spre USR. Potrivit acestuia, chiar Dan Barna a recunoscut că „au existat inadverdențe” între numărul de semnături și cel de voturi exprimate.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
ATENȚIE! Se dau bani de la stat! Ce categorii de români vor primi 180 lei...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide