REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VASLUI. Ce medii au obținut elevii și câte contestații s-au depus în urma afișării notelor

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VASLUI. Ce medii au obținut elevii și câte contestații s-au depus în urma afișării notelor
Aflați aici REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VASLUI, publicate pe EDU.RO și procesul de admitere în liceu 2013. Cum se fac contestațiile la examen.
Publicat: 30/06/2013, 12:23
Actualizat: 16/01/2020, 01:23

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013VASLUI. Absolvenții de clasa a opta află primele rezultate de la evaluare la unitățile de învățământ la care au susținut probele, dar și de pe EDU.RO. Pe data de 3 iulie vor fi publicate listele finale cu notele de la Evaluarea Națională, urmând ca până atunci să fie soluționate contestațiile depuse de elevi.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VASLUI (30 iunie) UPDATE 12:15 La nivelul județului Vaslui au fost centralizate 222 de contestații.

La limba română 168 de elevi au fost nemulțumiți de notele obținute la examenul de Evaluare Națională.

La matematică, numărul absolvenților de gimnaziu care au depus contetații a fost de 54.


REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VASLUI UPDATE 17:55 În județul Vaslui, 69,5% dintre medii au fost cuprinse între 5 și 10. La proba de limba română 76,9% dintre elevi au obținut o notă de trecere, iar la matematică, procentul a fost de 66,8%, reiese din REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ, centralizate de Inspectoratul Județean.

Totodată, la matematică 179 de elevi au luat nota 10, iar la limba română s-au obținut 17 note maxime. În ceea ce privește mediile generale, 9 elevi au reușit să ia 10 „curat”.

Notele au fost mai bune față de anii anteriori, când doar 40% dintre absolvenții de gimnaziu au avut medii peste 5, a precizat Gabriela Plăcintă, inspector școlar general ISG Vaslui.

„Noi am oganizat anul acesta două simulări și la fiecare școală s-au mai dat una, două simulări. Notele de la evaluare au fost mult mai bune pentru că subiectele noastre au fost mai grele”, a comentat pentru gândul Gabriela Plăcintă, cu privire la REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013.


Contestațiile pot fi depuse până sâmbătă, 29 iunie, la ora 22:00. Anul trecut au fost depuse 12.000 de contestații la nivel național. Majoritatea celor care au apelat la acestea au fost nemulțumiți de notele obșinute de română.

La nivel național, însă, există mii de elevi înscriși la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 care nu așteaptă azi REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Aceasta deoarece la fiecare dintre cele trei probe susținute de elevi la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013-limba română, limba maternă și matematică- au absentat câteva mii se elevi. La proba scrisă de limba română din cadrul examenului de CAPACITATE 2013, desfășurată marți, 25 iunie, au absentat 3.694 de elevi, cei mai mulți absenți fiind în județele Bacău – 221 și Bihor -163. Statisticile de la Ministerul Educației arată că la proba scrisă de limba maternă au lipsit 256 de elevi, cei mai mulți absenții fiind în Mureș- 73 și Bihor -58. La proba de Matematică din 27 iunie au absentat 3935 de elevi, județele cu cei mai mulți absolvenți care nu s-au prezentat la examen fiind Bacău – 244 și Arad 243.

Circa 161.000 de absolvenți de clasa a opta înscriși la examen sunt interesați de REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Anul trecut, la evaluare au participat 166.000 de elevi. Din numărul total de candidați înscriși în 2012, 33,9% au obținut medii mai mici de 5. Din Vaslui au participat 4.274 de elevi au participat la capacitate din 2012. 1.724 de elevi au luat note mai mici de 5, iar 2 au luat nota 10.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VASLUI ar trebui să fie publicate și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Cum se desfășoară procesul de admitere în liceu

După aflarea notelor la evaluare, elevii trebuie să urmeze pașii necesari pentru admiterea la liceu. Repartizarea se va face printr-un sistem computerizat. Elevii, împreună cu părinții, trebuie să completeze o fișă de înscriere la liceu în perioada 5 – 9 iulie. În document se vor introduce codurile liceelor, în ordinea preferințelor.

Ulterior, reprezentanții din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei județene până pe 11 iulie.

Apoi, în 12 iulie, fișele care conțin REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VASLUIvor fi transmise către Centrul Național de Admitere. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU