Român condamnat la închisoare în Germania pentru 10 euro și un pachet de țigări! Cât va sta bărbatul după gratii

Redactor:
Mihai Georgescu
Român condamnat la închisoare în Germania pentru 10 euro și un pachet de țigări! Cât va sta bărbatul după gratii
Român condamnat la închisoare în Germania pentru 10 euro și un pachet de țigări! Cât va sta bărbatul după gratii / Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 29 de ani va sta un an la închisoare pentru suma de 10 euro! A fost condamnat în Germania la pedeapsa cu executare pentru infracțiuni de vătămare corporală și tâlhărie.

Curtea de Apel Alba Iulia a recunoscut în 17.08.2020 pedeapsa aplicată în Germania, în 2018, lui S. Claudiu din Hunedoara și a dispus executarea acesteia într-un penitenciar din România, scrie adevărul.ro.

Bărbatul a ajuns la închisoare după ce s-a enervat și a agresat un coleg de muncă, la care avea o datorie de 20 de euro.

Chiar dacă a fost de acord să îi fie retrasă din salariu, la momentul la care a constatat că i-a fost retrasă suma de 10 euro, individul s-a enervat și l-a bătut pe colegul său.

Autoritățile germane au emis un mandat european de arestare și au solicitat predarea condamnatului pentru executarea pedepsei.

Hotărârea de condamnare a fost pronunțată în 14.02.2019, fiind inițial cu suspendare, dar, în martie 2020, s-a dispus revocarea suspendării și executarea pedepsei de un an de închisoare.

Starea de fapt reţinută în mandatul european de arestare

Persoana condamnată Ş. Claudiu şi persoana vătămată A. A. au lucrat împreună pentru firma NOX din Leipheim. În după amiaza zilei de 4 octombrie 2016, condamnatul s-a prezentat la serviciu, cu toate că în urma unei deplasări private în România aproape că nu dormise. Pe data de 5 octombrie 2016 , în jurul orelor 02.00, în timpul schimbului comun, s-a iscat o ceartă între cei doi în hala de expediţie. Condamnatul îi era dator colegului său, A.A., cu nişte bani cu care acesta l-a împrumutat.

Şeful lor comun a oprit suma corespunzătoare din salariul condamnatului şi a dat banii lui A. Despre acest mod de a se proceda se înţeleseseră anterior cei doi colegi de muncă. Dar când condamnatul a sesizat oprirea pe fluturaşul lui, nu a fost de acord şi i-a cerut lui A. să-i dea 10 euro spunându-i următoarele: „acum îmi dai banii imediat sau poţi să-ţi cauţi mutra pe bandă”.

Ulterior, l-a lovit cu un scaner în mână şi a luat un băţ de lemn aflat pe o stivă de pachete şi l-a ameninţat cu cuvintele: „Dă-mi imediat 10 euro sau eşti terminat”, după care l-a lovit în mâna dreaptă. Victima a suferit un traumatism la mâna dreaptă şi la degetul mare de la mâna stânga.

„Curvă, scoate banii imediat!”

În continuare, cu băţul în mână condamnatul a continuat cu ameninţările: ”Curvă, scoate imediat banii, sau te arunc pe bandă şi te omor”. În speranţa că acesta s-a liniştit, victima a ieşit din hala de expediţie şi a fumat o ţigară în faţa clădirii. Condamnatul s-a dus după el şi i-a cerut să îi dea ţigări. Când acesta a refuzat, condamnatul l-a lovit instantaneu cu pumnul în nas, pentru a intra în posesia pachetului de ţigări. A smuls păgubitului, după loviturile aplicate, pachetul din mână, după care l-a lovit încă de două ori în nas.

Victima a suferit un traumatism şi i-a curs sânge din nas.

”Având în vedere poziţia procesuală adoptată de către persoana solicitată cu ocazia ascultării sale de către această instanţă la datele din 3.08.2020 şi respectiv 17.08.2020, Curtea apreciază că în cauză sunt incidente dispoziţiilor art.99 alin.2 lit. c) din Legea nr. 302/2004 republicată, potrivit cărora autoritatea judiciară română poate refuza executarea mandatului european de arestare când acesta a fost emis în vederea executării unei pedepse cu închisoarea, dacă persoana solicitată – cetăţean român declară că refuză să execute pedeapsa în statul emitent.

Curtea constată că în legislaţia penală română faptele ce au făcut obiectul acuzaţiilor aduse persoanei solicitate se circumscriu infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tâlhărie”, relevă hotărârea instanţei de judecată care a dispus executarea condamnării în România.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Veste importantă pentru toți românii. Nu vor mai îngheța în case! Decizia de ultimă oră
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Atenție, români! Amendă de 750 de lei chiar dacă ai cauciucuri de iarnă. Greșeala pe...
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Momente grele pentru Gina Pistol: „Și totul a început atât de simplu…”
Inchide