Ryanair va opera din aprilie pe Aeroportul Internațional „Transilvania” din Târgu Mureș. Biletele, prețuri începând de la 15 euro

Ryanair va opera din aprilie pe Aeroportul Internațional Transilvania din Târgu Mureș. Biletele, prețuri începând de la 15 euro
Publicat: 17/01/2013, 00:58
Actualizat: 04/07/2013, 11:15

Compania Ryanair va opera din primăvară pe Aeroportul Internațional „Transilvania” din Târgu Mureș, în 30 aprilie și 2 mai urmând să fie introduse primele zboruri spre Bruxelles și Pisa, la prețul de 28 de euro, în urma unui parteneriat strategic pe cinci ani, încheiat cu reprezentanții aerogării.

Kate Sherry, director adjunct de dezvoltare în relația cu aeroporturile al Ryanair, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că parteneriatul strategic încheiat de companie, pe o perioadă de cinci ani, cu Aeroportul Internațional „Transilvania” din Târgu Mureș, se va concretiza prin introducerea, din luna aprilie, a două noi rute operaționale de la acest aeroport, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rutele noi sunt către Bruxelles și Pisa, cu o frecvență de câte două zboruri pe săptămână, iar primele curse vor avea loc din 30 aprilie, respectiv 2 mai, prețul fiind de 28 de euro.

Acestea urmează să aducă anual Aeroportului din Târgu Mureș peste 30.000 de pasageri, constituind un potențial uriaș de dezvoltare a zonei deservite, a spus Kate Sherry.

Ea a precizat că Ryanair, singura companie aeriană ultra-low cost din Europa, mai operează în România doar la Constanța, iar din luna aprilie va lansa noile rute de la Aeroportul Internațional „Transilvania” din Târgu Mureș.

Targetul companiei este de 80.000 de pasageri anual în România, din care 30.000 de la Târgu Mureș, a arătat Kate Sherry adăugând că aceste două noi rute le oferă posibilitatea pasagerilor din zonă de a întreprinde călătorii de afaceri, de studii sau în scop turistic.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional „Transilvania” din Târgu Mureș și ai Consiliului Județean Mureș, parteneriatul strategic cu Ryanair, încheiat pe o perioadă de cinci ani, dorește să vină în întâmpinarea nevoilor pasagerilor din regiunea deservită și să susțină totodată dezvoltarea acesteia.

„Cel mai mare operator ultra low-cost ne consideră partener strategic. Acest parteneriat este un pas mic pentru Aeroportul «Transilvania», însă este un pas uriaș pentru dezvoltarea întregii regiuni deservite de Aeroportul din Târgu Mureș”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al aeroportului, Peti Andras.

El a menționat că pentru Aeroportul Internațional „Transilvania” se dorește creșterea traficului cu 30 la sută în acest an, de la peste 305.000 de pasageri cât a avut în 2012, când s-a înregistrat un record, la 400.000.

La rândul său, președintele CJ Mureș, Ciprian Dobre, a precizat că, pentru atingerea acestui obiectiv, se poartă discuții și cu alți operatori și se încearcă introducerea unei curse zilnice a Tarom de la acest aeroport.

Potrivit acestuia, CJ Mureș nu suportă niciun fel de cheltuieli adiționale, pentru Wizz Air, Ryanair sau orice alt operator aerian care are curse de la Aeroportul Internațional „Transilvania”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ryanair, rezervările pentru cele două rute noi de la Târgu Mureș pot fi făcute din 17 ianuarie, pe www.ryanair.com. Compania marchează lansarea celor două noi rute prin punerea în vânzare, în cursul lunilor februarie și martie, a 100.000 de bilete la prețuri promoționale, începând de la 15 euro, pentru călătorii în întreaga rețea europeană, ofertă disponibilă pentru rezervare până la miezul nopții de luni, 21 ianuarie.

Compania aeriană irlandeză Ryanair operează peste 1.500 de zboruri pe zi, de la 53 de baze, pe 1.500 de rute din 28 de țări, conectând astfel peste 168 de destinații. Ryanair operează cu o flotă de peste 290 de aeronave Boeing 737-800, are o echipă formată din peste 8.500 de oameni și a deservit anul trecut peste 80 de milioane de pasageri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto