Scandal în fotbalul românesc după ce FRF a cerut înregistrarea mărcii „Liga Națională” la OSIM. Ce a făcut LPF

Scandal în fotbalul românesc după ce FRF a cerut înregistrarea mărcii Liga Națională la OSIM. Ce a făcut LPF
Publicat: 19/08/2015, 14:38

Conform Buletinului Oficial de Proprietate Industrială , publicat pe site-ul OSIM, FRF a depus două cereri de înregistrare a mărcilor „Liga Națională – Produse și/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului” și „Liga Regională – Produse și/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului”.

Oficialii și membrii Ligii Profesioniste de Fotbal nu înțeleg motivul pentru care FRF dorește înregistrarea mărcii „Liga Națională” având în vedere că organizarea Ligii I, primul eșalon fotbalistic național, și implicit vânzarea drepturilor de televizare a partidelor revin LPF. Articolul 28 – „competența de organizare” din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede la alineatul 4: „LPF organizează: a) Campionatul Național Liga I; b) Cupa Ligii”.

De asemenea, Legea Sportului menționează la capitolul 6 – „Ligi Profesioniste”, articolul 42, alineatul 9, că „Ligile profesioniste au următoarele atribuții: a) organizează competiția oficială profesionistă în ramura de sport respectivă și la nivelul stabilit de federația sportivă națională”.

De altfel, oficialii LPF consideră că înregistrarea mărcii „Liga Națională” ar crea confuzie, dat fiind faptul că primul eșalon fotbalistic este intitulat în regulamente „Campionatul Național Liga I”.

Într-o adresă intrată în posesia agenției MEDIAFAX, președintele LPF, Gino Iorgulescu, solicită omologului său de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al FRF de joi, în care președintele FRF să explice motivele solicitării de înregistrare a mărcilor menționate și modalitatea de exploatare a acestora.

„În legătură cu ședința Comitetului Executiv al FRF, ce va avea loc la data de 20.08.2015, vă adresăm respectoasa rugăminte de a include pe ordinea de zi un nou punct având ca obiect: – Stabilirea obiectivelor FRF urmărite prin înregistrarea la OSIM a mărcilor «Liga Națională» și «Liga Regională», precum și a modalităților concrete prin care se dorește exploatarea celor două mărci. Vă informăm că, la solicitarea Federației Române de Fotbal, cele două mărci, «Liga Națională» și «Liga Regională», au fost publicate în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială, iar Liga Profesionistă de Fotbal a fost interpelată cu privire la formularea unei poziții. Apreciem că discuțiile în legătură cu cele două mărci propuse spre înregistrare și a modalităților de exploatare trebuie să aibă loc în cadrul organizat oferit de ședința Comitetului Executiv al FRF”, se arată în adresa LPF.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase