Șeful TVR susține că s-a decis „lichidarea” sa la cererea lui Oprea: „M-a sunat foarte înfierbântat și opărit să-mi ceară să scot un material despre plagiatul său. I-am spus că nu pot”

Redactor:
Clarice Dinu
Șeful TVR susține că s-a decis „lichidarea” sa la cererea lui Oprea: „M-a sunat foarte înfierbântat și opărit să-mi ceară să scot un material despre plagiatul său. I-am spus că nu pot”
Cu două zile înainte ca schimbarea sa să se formalizeze prin votul Parlamentului, șeful TVR, Stelian Tănase, a acuzat, într-o emisiune chiar la postul public, că decizia privind demiterea sa are drept „cauză imediată" un conflict cu vicepremierul Gabriel Oprea.

Stelian Tănase susține că Gabriel Oprea l-a sunat „foarte înfiebântat, foarte opărit”, cerându-i să scoată de pe post un material despre plagiatul său. Mai mult, liderul UNPR s-a folosit și de reprezentanții partidului său în conducerea TVR pentru a opri materialele pe această temă, unul dintre aceștia, precizând Tănase, venind chiar la el acasă.

„Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la știri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri și spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”, a spus Stelian Tănase, precizând că discuția a fost intermediată de jurnalistul Realitatea Tv, Rareș Bogdan.

Șeful TVR a adăugat că a doua zi a avut o altă convorbire telefonică cu Oprea, nemulțumit că Dragoș Pătraru pregătește un alt material cu plagiatul său. De această dată. convorbirea a fost intermediată de reprezentanții UNPR în CA al TVR.

„M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat 5 minute după care unul dintre ei a pus mâna pe telefon să-l sune pe generalul Oprea să-i spună că sunt aici în birou la președintele TVR. Am stat de vorbă, era la fel de înfierbântat și revoltat că pregătim, și mi-a dat numele lui Pătraru de la Starea Nației, un alt material cu plagiatul. I-am spus, nu se oprește o emisiune cum are el în cap generalul cazon. Dar puteți veni în studio fie să dați un drept la replică, fie să fiți intervievat”, a spus Stelian Tănase, precizând că, ulterior, unul dintre uneperiști a venit chiar la el acasă.

„A doua zi, Oprea s-a văzut cu cei doi lideri ai PSD și au hotărât lichidarea mea. E vorba de Ponta și Dragnea. Este un amestec grosolan în libertaea presei din România, este un lucru inacceptabil”, a mai spus șeful TVR, fără a avea vreo îndoială că va fi demis de Parlament.

Raportul de activitate al Televiziunii Publice a fost respins de comisiile de cultură ale Parlamentului. Acesta a fost primul pas către demiterea conducerii postului public de televiziune. Raportul urmează să fie votat și în plen, iar dacă e respins, conducerea TVR este demisă. Votul are loc miercuri. 

×
Încă o seară de proteste la Belgrad!

Mii de sârbi sunt din nou in fața Parlamentului pentru a protesta față de măsurile pe care autoritățile le iau împotriva răspândirii coronavirusului.

Publicată de Gandul pe Vineri, 10 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide