Șeful unui magazin acuză că i s-a cerut să vândă carne stricată, spălată cu detergent

Șeful unui magazin acuză că i s-a cerut să vândă carne stricată, spălată cu detergent
Publicat: 29/03/2016, 18:39

Poliția județului Arad, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad și Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad fac cercetări după ce șeful suspendat al magazinului, Ciprian Gabor, a depus plângere la autorități. În demersul său, acesta este susținut de alți 10 angajați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Șeful meu direct mi-a cerut mie personal să accept să respect anumite abateri de la normele pe care ni le impune legea în România. (…) Mi-a spus că trebuie să scădem pierderile pe magazine și asta înseamnă că >. I-am spus că pot reduce pierderile prin reducerea comenzilor la produsele care nu vând bine. Mi-a spus că nu, ci că dacă carnea expiră să o mai las în tavă 2-3 zile și dacă vine carne proaspătă, >. I-am spus că nu pot să accept așa ceva”, a declarat, pentru MEDIAfAX, Ciprian Gabor.

Ciprian Gabor susține că i-a cerut atunci șefului său să plece că va chema poliția.

„A doua zi a venit în magazin și a stat de vorbă cu una dintre angajatele de la mezeluri și i-a spus să nu mai asculte de mine, ci să-l sune pe el pentru orice. I-a cerut să mai lase carnea care expiră câteva zile, până o vinde. I-a spus că are o metodă foarte bună de a face asta, cum fac și alții, să folosească un pic de Cif pe care să-l ia din magazin și cu puțin oțet cu care să ia mirosul cărnii. Angajata a venit și mi-a spus. (…) A instigat angajații la punerea în vânzare a produselor expirate, carne proaspătă, salam, șuncă ș.a.m.d., le sfătuia pe vânzătoare să scoată produsele din pungile de termen, dacă avea termen, le spunea să scoată produsul din pungă să-l lase așa și, dacă vine un control, să arunce”, a mai precizat Ciprian Gabor.

În plus, din vara anului trecut, Ciprian Gabor susține că a acumulat peste 1.500 de ore suplimentare, pentru care nu a fost plătit și că ar trebui să primească peste 15.000 lei.

Conducerea lanțului de magazine Profi neagă acuzațiile aduse.

„Magazinele noastre, conducerea, am primit o serie întreagă de reclamații din partea angajaților magazinului la adresa șefului lor, care spuneau că acesta nu respectă procedurile noastre. Am declanșat o cercetare internă și a reieșit că acele reclamații erau fondate, motiv pentru am decis suspendarea lui. În momentul în care a aflat de suspendare, a început cu o serie întreagă de acțiuni pe care le vedeți și pe care le puteți judeca și singuri în ce măsură sunt justificate și normale, într-un mediu normal de lucru. Pentru noi, siguranța alimentară și respectarea legislației sunt elemente esențiale de la care nu abdicăm, iar în momentul în care cineva le încalcă, decizia noastră este fermă și clară și anume încetarea relațiilor de muncă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul de comunicare al Profi, Gabriel Pâslaru.

Acesta a negat „absolut și ferm” acuzația potrivit căreia angajaților li s-ar fi cerut să comercializeze produse expirate.

„Nu numai că nu este susținută această acuzație, dar să presupunem că cineva ar fi exercitat o asemenea presiune, în interiorul magazinelor există un sistem foarte clar prin care se poate adresa superiorilor celui care, să zicem că ar fi exercitat o astfel de presiune pentru a se lua măsuri. Noi suntem un lanț de aproape 400 de magazine cu circa 9.500 de angajați, cum vă imaginați că ne-am putea permite să facem presiuni care să fie contrare sănătății populației și a angajaților”, a mai precizat Gabriel Pâslaru.

În ceea ce privește orele suplimentare muncite și neplătite, Gabriel Pâslaru a declarat că Gabor trebuia să raporteze acele ore și că acesta, odată înregistrate, se plătesc. Directorul de comunicare al Profi a mai precizat că departmentul juridic al companiei întreprinde pașii necesari pentru a-l da în judecată pe reclamant.

Mai multe instituții la care arădeanul a depus reclamații au început deja cercetări în acest caz.

„A fost depusă o sesizare cu privire la faptul că persoane din conducerea unității respective ar comercializa produse expirate și ar promova astfel de produse”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Pârvulescu, care a mai precizat că se fac verificări pentru a vedea dacă se confirmă aceste lucruri.

Și conducerea magazinului a depus plângere la poliție, acuzându-l pe bărbat că ar fi făcut scandal în fața magazinului și ar fi folosit însemnele unității cu toate că era suspendat.

„Separat, conducerea unității a făcut o plângere pentru tulburarea ordinii și liniștii publice”, a mai declarat Lorena Pârvulescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”