SOLIDARITATE. O adolescentă din Maramureș a fost dată dispărută: „Oferim recompensă!”

Redactor:
Gandul
SOLIDARITATE. O adolescentă din Maramureș a fost dată dispărută: „Oferim recompensă!”
O adolescentă din Maramureș a fost dată dispărută: „Oferim recompensă!” / Sursă FOTO: actualmm.ro

Familia unei tinere în vârstă de 17 ani din Crăciunești, Maramureș, a alertat autoritățile anunțând că aceasta a dispărut de acasă, dar a anunțat și faptul că oferă o recompensă celui care o găsește.

Apelul la solidaritate către români, dar și anunțul în care familia a menționay că se oferă recompensă a fost postat și pe rețelele de socializare, relatează actualmm.ro.

„Dispărută de acasă. Dacă aveți detalii ne puteți contacta la numărul de telefon 0743.662496. Oferim recompensă. Nume: Iațuc Andrea Valentina”, este mesajul familiei.

Tatăl tinerei a declarat că aceasta a plecat de acasă marţi, în jurul orei 16.00 şi are telefonul închis.

Semnalmentele tinerei din Maramureș dată dispărută

Tânăra era îmbrăcată în colanți de culoare neagră, tricou negru și purta adidași de culoare roz.

„A fost sesizată plecarea voluntară de la domiciliu a unei tinere de 17 ani. În acest moment, polițiștii fac verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a plecat și pentru găsirea sa”, se arată în comunicatul IPJ Maramureș.

Cei care o văd sunt rugați să sune la numărul de urgență 112 sau să meargă la cea mai apropiată secție de poliție.

Unele dintre cele mai șocante cazuri recente de dispariție din România sunt cel al Luizei Melencu și cel al Alexandrei Măceșanu.

Disparițiile celor două adolescente au avut loc în prima jumătate a anului trecut, principalul suspect fiind Gheorghe Dincă, care este acuzat de crimă și agresiuni sexuale. Ulterior, la patru luni după reținerea și apoi arestarea preventivă a acestuia un alt bărbat, în vâsrtă de 46 de ani, a fost reținut – Ștefan Risipițeanu, care este acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu atunci când aceasta se afla în casa lui Gheorghe Dincă.

Probele strânse de DIICOT arată că Ștefan Risipițeanu i-ar fi cerut lui Gheorghe Dincă să întrețină relații sexuale cu tânăra iar acesta ar fi acceptat.

Gheroghe Dincă și familia Luizei Melencu, precum și ce a Alexandrei Măceșanu au fost audiați în cursul zilei de miercuri, 20 mai, la Tribunalul Olt. Întreaga ședință în care părinții victimelor și acuzatul s-au aflat față în față s-a desfășurat cu ușile închise.

„Nu era stăpân pe sine, era emoționat pentru că spunea lucruri teribile”

„(n.r. Gheorghe Dincă) a început să spună și a declarat care sunt polițiștii care l-au torturat, cum l-au torturat, când l-au torturat, în ce fel, psihic, a fost torturat și fizic multe ore. Polițiștii respectivi nu făceau parte din anchetă”, a declarat avocatul Tonel Pop.

 

 

Inchide