SONDAJ. PNL crește, PSD scade. Partidul-surpriză care se menține pe poziții

SONDAJ. PNL crește, PSD scade. Partidul-surpriză care se menține pe poziții
SONDAJ. PNL crește, PSD scade. Partidul-surpriză care se menține pe poziții
Publicat: 30/06/2020, 15:01

Sondajul IMAS realizat pe luna iunie, la comanda Europa FM, indică o ușoară creștere pentru liberali, în ce privește opțiunile de vot ale românilor pentru alegerile parlamentare, de la 32,6% în luna mai, la 33%. PSD scade la 21,9%, față de 23%, cât avea în luna mai.

PNL a scăzut constant de la 47%, din ianuarie până în mai și acum începe să-și revină. Opțiunea de vot pentru PSD la parlamentare a scăzut, ajungând la 21,9%, față de 23% în luna mai și un maxim de 25,8% pe care îl avem în februarie.

USR crește în iunie la 12,3%, după 11,6% în mai și un minim de 10% în februarie. Sondajul relevă că PLUS ar obține doar 5,8% din voturile românilor.

Pro România rămâne stabil, după mai multe creșteri, la 11,2%, fiind al patrulea partid în ierarhia politică, transmite Europa FM.

UDMR ajunge la 3,4%, fiind codaș, iar ALDE se află pe penultimul loc cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intențiile de vot.

PMP este creditat cu 4,7%. Sondajul citat a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5-27 iunie, pe un eșantion de 1.010 persoane. Marja de eroare este de 3,1%.

Cum va fi campania electorală pentru alegerile din 27 septembrie. Ludovic Orban anunță schimbări majore

Campania electorală din 2020 va fi una atipică, de care România nu a mai avut parte niciodată. Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seară, că va fi o campanie pentru alegerile locale fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu respectarea măsurilor de protecţie împotriva Covid-19.

„Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a afimat prim-ministrul la Digi24.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase