• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

STARE de URGENȚĂ. Cum arată Bucureștiul noaptea după anunțarea Ordonanței Militare nr.3 – FOTO / VIDEO

Marți, 24 martie, începând cu ora 22:00 a avut loc o declarație de presă la sediul MAI. Declarația a fost susținută de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela și de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat. Oficialii MAI au prezentat o nouă Ordonanță Militară.

Potrivit Art. 3, din Ordonanța Militară nr.3 din 24.03.2020, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței /gospodăriei, însă există și câteva excepții.

Pentru a se asigura că toată lumea respectă izolare, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că armata va sprijini poliția și jandarmeria pentru a asigura respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi monitorizate.

Probabil din această cauză bucureștenii nu au mai ieșit la plimbări nocturne, mai ales că deplăsările erau deja interzise prin ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020.

După cum se poate observa și în imagini, străzile Bucureștiului sunt pustii, oamenii stau în casă, probabil începând să își dea seama de gravitatea pandemiei de coronavirus și de importanța respectării tuturor măsurilor impuse de stat în timpul stării de urgență pentru prevenirea răspândirii virusului.

 

 

 

 

 

Inchide