Toader, supărat pe FSANP, după ce sindicaliștii l-au acuzat că nu i-a invitat la discuții. „Ca să vii la dezbateri cu ministrul Justiției, trebuie să ai calitatea de lider de sindicat”

Toader, supărat pe FSANP, după ce sindicaliștii l-au acuzat că nu i-a invitat la discuții. „Ca să vii la dezbateri cu ministrul Justiției, trebuie să ai calitatea de lider de sindicat
Publicat: 24/05/2018, 13:05
Actualizat: 26/03/2019, 00:53

„Ca să vii la dezbateri, discuții cu ministrul Justiției, trebuie să ai calitatea de lider de sindicat. Eu i-am chemat pe cei care sunt reprezentativi, care au hotărâre judecătorească definitivă, de constatare a calității de lider. (Cei care nu au participat) să arate dovada calității de reprezentant a sindicaliștilor. Am spus și ieri, am vorbit cu dânșii, cine are calitate, reprezentativitate vine la discuții, cine nu va veni când va avea”, a declrata Tudorel Toader, la ieșirea de la sediul CSM.

Ministrul Justiției a discutat, joi dimineață, cu reprezentanții angajaților din penitenciare, nu însă și cu cei din Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), care i-au cerut în repetate rânduri demisia.

„Ministerul Justiției a anunțat o întâlnire cu sindicatele reprezentative pentru 24 mai 2018, refuzând să invite și organizația noastră, declarată reprezentativă prin sentința definitivă și irevocabilă de către Tribunalul București, după verificarea îndeplinirii condițiilor legale. Insistăm, deci, cu solicitarea că Tudorel Toader să fie demis din funcția de ministru al justiției, chiar dacă nu ne facem iluzii că se va întâmpla curând”, se arată într-un comunicat de presă al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, remis joi dimineață MEDIAFAX.

Sindicaliștii au enumerat și motivele pentru care au cerut demisia lui Tudorel Toader de la conducerea ministerului Justiției.

„I-am cerut ministrului Justiției să rezolve problemele sistemului penitenciar și i-am propus și soluții, după ce la primele proteste ale personalului a constatat că există penitenciare și s-a și deplasat rapid la cel mai apropiat pentru o sesiune foto. Au mai fost ceva vizite, și cam atât. Nici măcar una dintre cele 12 probleme n-a fost rezolvată. Ulterior, când a devenit evident că ministrul justiției subminează penitenciarele deși vorbește despre modernizare, l-am criticat pentru reducerea la jumătate a investițiilor, obligarea angajaților la muncă fără plata și blocarea sistematică a proiectelor de dezvoltare la stadiul de propunere. Când au fost încercări de dezinformare am fost nevoiți să-l corectăm pe ministrul Toader. A încercat și încearcă să ascundă efectele negative ale recursului compensatoriu, o grațiere mascată, de care au beneficiat deja câteva mii de infractori, care deja au început să revină în penitenciare”, arată FSANP.

Sindicaliștii îl mai acuză pe ministrul Justiției că, deși a încercat să nege ulterior sumele avansate, lucrează la un proiect de premiere a infractorilor cu câte 5 – 8 Euro pentru fiecare zi de detenție.

„Totalul efortului financiar pentru bugetul de stat va fi de peste 500 de milioane de Euro. Victimele nu primesc nicio despăgubire”, conchide Federația.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”