Tragedie pe litoral: Un student eminent, fiu de preot, s-a înecat în stațiunea Olimp

Tragedie pe litoral: Un student eminent, fiu de preot, s-a înecat în stațiunea Olimp
Tragedie pe litoral: Un student eminent, fiu de preot, s-a înecat în stațiunea Olimp
Publicat: 10/08/2020, 13:29

Un student eminent în vârstă de 20 de ani s-a înecat în stațiunea Olimp, din Constanța. Se pare că tânărul a intrat în mare, deși era arborat steagul roșu.

Studentul care s-a înecat duminică în stațiunea Olimp, din Constanța, se numește Ilie Gabriel Melniciud și ewrea fiul unui preot. De asemenea, acesta era un student eminent la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Tânărul se dusese pe litoral cu prietenii lui și s-a aventurat în marea agitată, deși era arborat steagul roşu.

Ulterior, salmavarii l-au scos scos din apă, însă tânărul nu a mai putut fi salvat de echipajele de prim-ajutor în ciuda tuturor eforturilor și manevrelor de resuscitare care i-au fost aplciate zeci de minute.

Tânărul înecat la Olimp, student eminent și fiu de preot

Ilie Gabriel Melniciuc era unul dintre cei mai buni studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza din Iași”, fiind și unul dintre liderii organizației studențești AIESEC, potrivit presei locale. Gabriel face parte dintr-o familie de profesori, părinții predând la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stănilloae” din Iași, tatăl lui fiind și preot.

Părintele Calistrat, unul dintre cei mai îndrăgiți preoți din țară, a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi 9 August, Iliuță Gabriel Melniciuc, fiu duhovnicesc, student la F.A. în Iași, a zburat la Cer, în urma unui stop cardio- respirator, fiind găsit în apele Mării Negre în stațiunea Olimp. Cu toată străduința medicilor de prim ajutor al serviciului SMURD – salvamar, la vârsta de 20 ani, viața nu s-a mai întors în trup, iar sufletul lui tânăr a zburat la Cer, spre Dumnezeu.

Condolianțe familiei Pr. Melniciuc Ilie și pzvt. Nicoleta, ambii profesori la facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași. Veșnica lui pomenire! Odihnă veșnică în mila Preasfintei Treimi și a luminii veșnice în Duhului Sfânt. Chipul Slavei Tale sunt, deși port rănile păcatelor, eu sunt oaia cea pierdută, cheamă-mă Mântuitorule și mă mântuiește.(Psalmii). Regrete sincere din partea părinților slujitori, de la mănăstirile Bujoreni și Vlădiceni, care l-au cunoscut pe studentul Iliuță Gabriel Melniciuc”, a scris acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase