TUPEU. Tineri din Tulcea, arestați după ce în mașina lor au fost descoperite substanțe interzise. Traficanții aveau declarație pe propria răspundere: „Asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază”

TUPEU. Tineri din Tulcea, arestați după ce în mașina lor au fost descoperite substanțe interzise. Traficanții aveau declarație pe propria răspundere: „Asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază”
Publicat: 09/04/2020, 07:54
Actualizat: 09/04/2020, 07:55

Doi tineri din Tulcea au fost arestați preventiv după ce în mașina lor au fost descoperite substanțe interzise, dar ei vor fi judecați și pentru fals, deoarece în declarația pe propria răspundere au trecut faptul că au ieșit din casă pentru a cumpăra „bunuri care acoperă necesitățile de bază”.

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au organizat, luni, un flagrant pentru prinderea a doi tineri din Tulcea, care au mers la Constanța, de unde au cumpărat zeci de plicuri cu droguri, scrie monitoruldevrancea.ro.

Unul dintre ei a prezentat polițiștilor o declarație pe propria răspundere, în care era consemnat locul deplasării, respectiv ruta Tulcea-Constanța, motivul bifat fiind „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice”.

Cei doi tineri sunt cercetaţi atât pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, dar şi pentru fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea au efectuat, luni, o acţiune de prindere în flagrant a doi bărbaţi, după ce aceştia ar fi achiziţionat produse susceptibile a avea efecte psihoactive din municipiul Constanţa. În urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpaţii se deplasau, au fost descoperite şi ridicate 54 de pliculeţe ce conţineau substanţe cu efecte psihoactive, o ţigaretă confecţionată artizanal cu fragmente vegetale şi trei telefoane mobile. „Având în vedere starea de urgenţă instituită prin decretul preşedintelui României nr. 195/2020 şi având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 24.03.2020, lucrătorii de poliţie le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declaraţia prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că unul dintre ei a prezentat declaraţia pe proprie răspundere în format electronic, de pe telefonul mobil personal, întocmită cu data de 06.04.2020, cu semnătură, în care era consemnat locul deplasării ruta Tulcea-Constanţa, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice”, informează DIICOT.

Indivizii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar Tribunalul Tulcea a dispus, marți, arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept și fals în declarații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu