Un angajat al Penitenciarului Giurgiu a ajuns în arest după ce ar fi luat mită

Un angajat al Penitenciarului Giurgiu a ajuns în arest după ce ar fi luat mită
Fotografie cu caracter ilustrativ / Sursa: Shutterstock
Publicat: 21/07/2021, 19:15

Un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost ridicat, miercuri, de polițiștii de la Serviciul Anticorupție și dus în arest, după ce a fost audiat mai multe ore în unitatea de detenție unde lucrează.

Din primele informații, se pare că este vorba despre acuzații de luare de mită în schimbul introducerii în penitenciar a unor obiecte interzise, precum telefoane mobile și cartele SIM.

”Astăzi, 21 iulie, angajați ai Serviciului Județean Anticorupție – Giurgiu, împreună cu lucrători ai Jandarmeriei Giurgiu s-au deplasat la sediul Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu pentru audierea, respectiv transferul la arestul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, a unui subofițer de penitenciar, acuzațiile nefiind cunoscute la acest moment”, au declarat oficiali din Penitenciarul Giurgiu.

Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu a mai fost vizat pentru astfel de fapte

Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu a mai fost vizat pentru astfel de fapte cu ani în urmă, când un alt angajat al unității de detenție a fost denunțat de un coleg că ar fi luat mită de la deținuți și a fost anchetat pentru fapte de corupție. După ani de audieri și investigații, cel care fusese denunțat a fost scos de sub orice acuzație, anchetatorii stabilind că faptele nu se confirmă.

La Penitenciarul Giurgiu sunt încarcerate, la acest moment, aproximativ 1.200 de persoane, care ispășesc pedepse privative de libertate pentru fapte grave.