Un cimitir improvizat de ruși, descoperit după ce trupele din Ucraina au eliberat orașul Izium. Au fost descoperite 440 de cadavre

Un cimitir improvizat de ruși, descoperit după ce trupele din Ucraina au eliberat orașul Izium. Au fost descoperite 440 de cadavre
Sursă Foto - Skynews
Publicat: 16/09/2022, 09:48
Actualizat: 16/09/2022, 10:50

Un cimitir improvizat de ruși, în care se află 440 de cadavre, a fost descoperit în Izium, după ce orașul a fost eliberat de forțele ucrainene. 

Orașul Izium s-a aflat sub ocupația rușilor luni de zile, dar a fost recucerit în timpul ofensivei ucrainene din ultimele săptămâni.

Un loc de înmormântare în masă care conținea aproximativ 440 de morminte a fost găsit în orașul ucrainean după ce a fost eliberat de sub controlul rusesc, a declarat un ofițer de poliție de rang înalt.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat faptul că a fost găsit un „sit de înmormântare în masă”, dar a spus că „informații clare și verificate” vor fi publicate vineri.

„Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusească”, a mai spus Volodimir Zelenski în ultimul său discurs adresat oamenilor.

Sursă Foto – Skynews

Zeci de copii morți în cimitirul improvizat

O imagine difuzată de șeful său de stat major arată mai multe cruci de lemn ieșite din movilele din pământ, înconjurate de copaci. Toate cadavrele vor fi examinate de specialiști, potrivit Skynews.com.

„O înmormântare în masă a fost găsită în Izium, regiunea Harkov. Procedurile necesare au început deja. Toate cadavrele vor fi exhumate și trimise pentru examinare medico-legală… Rusia este o țară de criminali. Un stat sponsor al terorismului”, a anunțat Andriy Yermak.

Serghei Gorodko, rezident la Izium, a spus că printre sutele de cadavre îngropate în morminte individuale s-au numărat zeci de adulți și copii uciși într-un atac aerian rusesc asupra unui bloc de apartamente. El a precizat că le-a scos pe unii dintre dărâmături „cu propriile mele mâini”.

Președintele Volodimir Zelenski a comparat descoperirea cu ceea ce s-a întâmplat la Bucha , la periferia Kievului, spunând într-o adresă video de joi seara: „Rusia lasă moartea în urmă peste tot și trebuie să fie responsabilă”.

Mii de militari ruși au fugit de Izium în weekend. Nu a existat niciun comentariu public imediat din partea Rusiei.

Urmărește cele mai noi informații din a 205-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult