Un taximetrist srilankez a fost încarcerat pentru că a hărțuit un elefant claxonând şi dând flash-uri, într-o zonă protejată

Un taximetrist srilankez a fost încarcerat pentru că a hărțuit un elefant claxonând şi dând flash-uri, într-o zonă protejată
Un taximetrist srilankez a fost încarcerat pentru că a hărțuit un elefant claxonând şi dând flash-uri / Sursă Foto: Twitter
Publicat: 11/02/2022, 19:55

Un taximetrist srilankez a fost arestat și obligat să achite o amendă de 1.000 de dolari, după ce s-a filmat în timp ce hărțuia un elefant claxonând şi dând flash-uri, în conducând printr-o zonă protejată.

Șoferul a postat pe o rețea socială clipul, care s-a viralizat și a atras atenția oficialilor responsabili cu protecţia vieţii sălbatice.

A postat un filmuleţ al întâlnirii cu elefantul pe rețelele de socializare

Bărbatul a fost arestat după ce a postat un filmuleţ al întâlnirii cu elefantul pe Facebook şi TikTok, , au declarat vineri autorităţile sri lankeze, potrivit DPA.

Agenţii responsabili pentru protejarea vieţii sălbatice i-au dat de urmă şi l-au adus în faţa unui tribunal din nordul Sri Lankăi în cursul zilei de joi. El a fost amendat cu 200.000 de rupii srilankeze (987 de dolari).

Acesta a comis infracţiunea pe 25 decembrie 2021, în timp ce se afla pe şoseaua Trincomalee – Habarana, la aproximativ 185 kilometri nord-est de capitală.

Taximetristul a fost arestat abia la începutul acestei săptămâni, după ce postările sale de pe reţelele de socializare au atras atenţia oficialilor responsabili cu protecţia vieţii sălbatice, mai scrie sursa citată de Agerpres. Acesta și-a șters conturile, însă filmarea a fost salvată și redistribuită de internauți pe Twitter.

În cadrul clipului video se poate observa cum elefantul, vizibil speriat, se adăposteşte în spatele unui copac.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase