Unul dintre avocații tânărului care a provocat un accident cu trei morți și cinci răniți a fost arestat

Unul dintre avocații tânărului care a provocat un accident cu trei morți și cinci răniți a fost arestat
Publicat: 01/11/2013, 20:39
Actualizat: 01/08/2014, 16:40

Unul dintre avocații tânărului care a accidentat mortal cu mașina trei persoane și a rănit alte cinci, reținut, joi, pentru că ar fi folosit, în februarie 2012, date confidențiale dintr-un dosar și le-ar fi divulgat unei persoane cercetate în cauza respectivă, a fost arestat preventiv vineri seară.

Magistrații Curții de Apel Pitești au emis, vineri, mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele avocatului Radu Cristian Nistor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocatul este acuzat de favorizare a infractorului, trafic de influentă, fals în înscrisuri sub semnătură privată și divulgare de informații ce nu sunt destinate publicității, după ce, în februarie 2012, a folosit date confidențiale dintr-un dosar penal pe care le-a divulgat unei persoane față de care se efectuau cercetări în cauza respectivă.

Decizia Curții de Apel Pitești nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Radu Cristian Nistor, unul dintre avocații tânărului arestat după ce a accidentat mortal cu mașina trei persoane și a rănit alte cinci, a fost reținut, joi, de DNA Pitești fiindcă ar fi folosit, în februarie 2012, date confidențiale dintr-un dosar penal și le-ar fi divulgat unei persoane cercetate în cauza respectivă.

Potrivit unui comunicat al DNA, avocatul Radu Cristian Nistor a folosit, în luna februarie 2012, date confidențiale dintr-un dosar penal pe care le-a divulgat unei persoane fată de care se efectuau cercetări în cauza respectivă.

„Astfel, prin acțiunile sale, inculpatul Nistor Radu-Cristian a favorizat persoana respectivă prin transmiterea informațiilor că față de aceasta s-a emis, către instanța competentă, o autorizație a interceptării convorbirilor și comunicărilor telefonice și a convorbirilor în mediul ambiental, îngreunând și zădărnicind urmărirea penală și aflarea adevărului. Într-un alt context, în perioada noiembrie 2010 – februarie 2011, inculpatul Radu Cristian Nistor a pretins și primit suma de 2.000 euro de la un denunțător, lăsându-l să creadă că are o influență reală asupra completului de judecată de la Tribunalul Argeș care judeca apelul formulat de denunțător în dosarul pentru care a fost trimis în judecată în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni la Legea circulației”, se arăta în comunicatul DNA.

Ulterior, avocatul a falsificat și trei înscrisuri depuse în dosar, prin contrafacerea scrierii și a semnăturii, se mai preciza în comunicat.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul DGAși cu ofițeri specializați din cadrul DIPI Argeș.

Accidentul a avut loc marți, la ieșirea din Pitești spre Bascov, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, unde o ambulanță BGS ce transporta șase pacienți la dializă a fost lovită de un autoturism BMW care a intrat pe contrasens. În urma impactului, doi pacienți aflați în ambulanță au murit pe loc, iar alte șase persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă.

Joi dimineață, bărbatul aflat în stare gravă a murit la spital, iar celelalte cinci erau în stare stabilă, potrivit medicilor.

Șoferul autoturismului BMW care a provocat accidentul a fost arestat preventiv, miercuri, sub acuzațiile de ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă.

Reprezentanții Parchetului Judecătoriei Pitești spuneau că există suspiciuni că șoferul, un tânăr de 25 de ani, care are doar patru clase, ar fi obținut fraudulos permisul de conducere, în anul 2006, perioadă vizată de scandalul de corupție de la Serviciul Permise Auto Argeș.

Procurorii au mai precizat că tânărul, care conducea un autoturism BMW cu volan pe dreapta, înmatriculat în Bulgaria, a depășit viteza legală.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru...
×