Unul dintre șoferii autocarului prăbușit în Muntenegru, angajat al Poliției Capitalei

Unul dintre șoferii autocarului prăbușit în Muntenegru, angajat al Poliției Capitalei
Publicat: 25/06/2013, 10:36
Actualizat: 03/07/2013, 17:06

Un angajat al Poliției Capitalei a fost unul dintre șoferii autocarului care s-a prăbușit duminică seară în Muntenegru. În tragedie au murit 19 români, iar alte 27 de persoane sunt grav rănite. România e în doliu după cel mai grav accident care a zguduit turismul românesc în ultimii 18 ani. Gândul prezintă în timp real evoluția situației, dar și cronologia evenimentului din Muntenegru.

Unul dintre cei doi șoferi ai autocarului prăbușit în Muntenegru este angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică, și era în timpul liber, la momentul producerii accidentului, potrivit reprezentanților Poliției Capitalei.

„Cu ocazia verificărilor efectuate pentru identificarea victimelor accidentului din Muntenegru a reieșit că unul dintre conducătorii auto al autocarului este angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică. Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unității unde își desfășura activitatea”, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliția Capitalei.

Potrivit sursei citate, agentul de poliție respectiv este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE și al atestatului profesional eliberat de ARR București la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist.

„Agentul de poliție are 45 de ani, este căsătorit și are un copil. Este angajat în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenție rapidă, iar din anul 2000 în structurile de logistică, în funcția de conducător auto”, se mai precizează în comunicat.

Poliția Capitalei explică faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, polițistul putea să îndeplinească și alte activități remunerate, în condițiile în care acest lucru nu împieta desfășurarea optimă a activității de funcționar public cu statut special.

„Poliția Capitalei așteaptă finalizarea anchetei autorităților muntenegrene, care urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului rutier”, se mai arată în comunicat.

Directorul firmei de transport Gregory Tour care opera autocarul prăbușit în Muntenegru, Ștefan Grigore, a declarat anterior că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar cei doi șoferi aveau experiență de cel puțin zece ani, fără niciun incident până acum.

Grigore a mai spus că firma face acest traseu din Muntenegru de cel puțin șapte-opt ori anual, iar unul dintre șoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori.

Un autocar cu turiști români s-a răsturnat duminică în jurul orei 18.00, ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morți și 29 de răniți.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o șosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice