Vaccinarea gratuită anti-HPV va fi extinsă la băieții și fetele de peste 14 ani

Vaccinarea gratuită anti-HPV va fi extinsă la băieții și fetele de peste 14 ani
Vaccin HPV pentru adolescenți / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 26/05/2021, 16:25

Programul de vaccinare anti-HPV, virusul care produce cancerul de col uterin, urmează să fie extins şi pentru băieţii și fetele de peste 14 ani.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că a făcut deja demersuri în acest sens. În prezent se face numai fetiţelor care au între 11 şi 14 ani.

Demnitarul afirmă că fetiţa ei a făcut vaccinul anti – HPV.

Care este bilanțul vaccinării anti-HPV din acest an

În acest an, la medicii de familie au ajuns 40 de mii de doze de vaccin şi o să mai ajungă 90 de mii până la sfârşitul anului.

„Declar cu mândrie că mi-am vaccinat fetița în a doua zi de când vaccinurile au fost distribuite către DSP-uri şi medicii de familie, asta după ce am înscris-o pe listă în urmă cu un an şi jumătate. Sper să ajung să-mi vaccinez şi băieţelul. El are 8 ani acum şi, cu toată încrederea, aşa cum mi-am vaccinat fetiţa, îmi voi vaccina şi băieţelul. Am iniţiat solicitările către inspectoratele şi comisiile de specialitate pentru a extinde indicațiile atât ca vârstă și ca adresare, să fie și baieții și fetele de alte vârste în programul de vaccinare”, a declarat ministrul Sănății, Ioana Mihăilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase