Validarea lui Dominic Fritz în funcția de primar al Timișoarei a fost atacată în Instanță. Reacția edilului ales: Am încredere că înțelepciunea va învinge

Validarea lui Dominic Fritz în funcția de primar al Timișoarei a fost atacată în Instanță. Reacția edilului ales: Am încredere că înțelepciunea va învinge
Primarul Timișoarei: În România, principalul obstacol acum nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin
Publicat: 23/10/2020, 13:29
Actualizat: 06/04/2021, 15:33

Validarea lui Dominic Fritz în funcția de primar al Timișoarei a fost atacată la Tribunalul Timiș de trei persoane, iar învestirea sa, programată marți, va fi amânată. Fritz câştigat alegerile din 27 septembrie cu 52,66% din voturi. 

Validarea mandatului de primar ales al orașului Timișoara, Dominic Fritz, a fost atacată, la Tribunalul Timiș de trei persoane: Adrian Popescu, candidat ALDE la Primăria Timișoara, Călin Narcis Petrescu, fost angajat la Radio Timișoara, și Monica Hărmănescu, cadru didactic la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.

Tribunalul Timiș nu a stabilit încă un termen de judecată a acestor contestații.

Învestirea lui Dominic Fritz în funcția de primar al Timișoarei urma să aibă loc marți, însă, cel mai probabil, va fi amânată.

Dominic Fritz: Am încredere că înțelepciunea va învinge, că voi fi învestit săptămâna viitoare

„În 21 și 22 octombrie au fost depuse 3 contestații împotriva validării mele ca Primar al Timișoarei. Știu că mulți oameni cred că, după ce au votat primarul, acesta ajunge imediat în Primărie și se apucă de treabă. Ei bine, nu! Adversarii politici au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR PLUS. Se întâmplă la București, unde au fost depuse nu mai puțin de 58 contestații, și se repetă și la Timișoara”, a declarat Dominic Fritz.

Fritz precizează că dosarul a fost înregistrat joi la Tribunalul Timiș, că nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are 5 zile să îl soluționeze.

„După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil. Intrăm în scenariul roșu în epidemia de COVID-19, vine iarna, trebuie să rezolvăm niște probleme urgente la COLTERM, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor. Am încredere că înțelepciunea va învinge, că voi fi învestit săptămâna viitoare și ne putem apuca de treabă cu o majoritate stabilă în Consiliul Local”, conchide primarul ales al municipiului Timișoara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase