Victor Ciorbea a informat oficial Parlamentul că nu mai este Avocat al Poporului. Anunțul lui Tăriceanu

Victor Ciorbea a informat oficial Parlamentul că nu mai este Avocat al Poporului. Anunțul lui Tăriceanu
Publicat: 24/06/2019, 16:43

Referitor la subiect, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcția de Avocat al Poporului pot fi depuse până marți, 25 iunie, urmând ca votul să fie dat miercuri, în plenul reunit.

În context, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că, în cadrul ședinței coaliției de guvernare de luni, a fost stabilit ca propunerea pentru funcția de Avocat al Poporului să revină ALDE

Potrivit legii 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, „Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.

Tăriceanu: Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru Avocatul Poporului, marți.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcția de Avocat al Poporului pot fi depuse până marți, 25 iunie, urmând ca votul să fie dat miercuri, în plenul reunit.

De asemenea a fost stabilit și calendarul, pentru această săptămână, pentru numirile la Consiliul Fiscal, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și ANRE.

„Am luat decizia convocării unei sesiuni extraordinare săptămâna viitoare, 1-5 iulie, unde vom discuta despre numiri. Am stabilit și calendarul. Numiri la Consiliul Fiscal, BNR. În această săptămână este numirea locului vacant de la CNCD și Avocatul Poporului, unde termenul de depunere a candidaturilor este marți, 25 iar votul în plen urmează să fie dat pe 26. Săptămâna aceasta vom declanșa procedura de vacantare și numire la ANRE”, a declarat, luni, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței birourilor permanente reunite.

Referitor la o posibilă susține a fostului europarlamentar ALDE Renate Weber pentru funcția de Avocat Al Poporului, liderul ALDE a declarat: „Acest lucru îl vom discuta întâi în cadrul ALDE. Vom analiza care sunt variantele de lucru și vom face o propunere concretă conform calendarului stabilit până mâine (marți-n.red.)”.

Anterior, liderul interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat că avocatul Poporului „este al celor de la ALDE”.Votul, miercuri.