VIDEO | Ce spune opoziția despre Legea pensiilor, după dezbaterile din Comisie/ Seidler: Doamna ministru încearcă să ducă cu zăhărelul pensionarii

Publicat: 20/11/2023, 16:55
Actualizat: 20/11/2023, 21:49

Comisia pentru muncă din Camera Deputaților a votat noua Lege a pensiilor. Cu 3 voturi împotrivă și zero abțineri, noua Lege a pensiilor intră la votul final în plenul Camerei Deputaților de la ora 17:00, ora programată, inițial. În acest context, opoziția acuză lipsa de sustenabilitate a noii legi.

Legea pensiilor publice a trecut de Comisia de muncă din Camera Deputaților. În acest context, deputatul USR și totodată, membru în Comisia pentru muncă, Cristian Seidler, a declarat la finalul ședinței că Simona Bucura Oprescu le-a promis că va prezenta raportul Băncii Mondiale, lucru care nu s-a întâmplat.

Deci, atunci când dna. ministru, acum 2 săptămâni a promis ne de raportul și nu ni l-a trimis, și-a încălcat cuvântul, iar acum trebuie o credem pe cuvânt această unică foaie este singurul livrabil de la Banca Mondială, evident nu este așa…, a declarat deputatul USR.

Seidler a catalogat atitudinea Ministrului Muncii drept „lipsă de respect” față de membrii Comisiei, dar și față de pensionari, pe care „i-a dus cu zăhărelul” a spus deputatul USR.

„Este o este o lipsă de respect nu doar față de membrii comisiei de muncă, dar și față de Parlament sau față de opoziție. Este o lipsă de respecți față de pensionari, pentru atunci când le promiți ceva, știind nu ai de fapt banii respectivi și încerci să-i duci cu zăhărelul, asta este cea mai mare lipsă de respect din partea oricărui politician față de orice alegător”, a conchis Cristian Seidler.

Antonio Andrușceac (AUR): Legea pensiilor nu este suficient dezbătută

Gândul a stat de vorbă și cu deputatul AUR, Antonio Andrușceac, membru în Comisia de muncă din Camera Deputaților. Potrivit acestuia, proiectul legii pensiilor nu a fost suficient dezbătut de parlamentari și a acuzat puterea de faptul că vor să treacă legea pe repede înainte de Comisii.

În primul rând, consider că nu este suficient dezbătută, că nu există timp vizavi de promisiunea făcută de cei de la guvernare să dezbatem așa cum trebuie cu toți actorii implicați aceste modificări la legea pensiilor. Sunt o grămadă de amendamente care au venit din nou fără a fi destul discutate și în cadrul comisiilor și în dezbatere cu cei care au propus aceste amendamente (…) Cei care fac aceste promisiuni nu se gândesc de unde luăm banii, a spus Andrușceac pentru Gândul.

Deputatul AUR mai acuză lipsa sursei de finanțare pentru noua Lege a pensiilor. Andrușceac consideră că dacă banii pentru pensii se vor lua din împrumuturi, atunci legea „este o păcăleală” pentru români.

„Noi nu știm de unde provin acești bani și ăsta e un mare semn de întrebare pentru orice om normal la cap care își asumă o creștere de pensii vizavi de niște oameni a căror putere de cumpărare a scăzut dramatic. Dacă e vorba din nou de împrumuturi sau de luat din alte linii bugetare și de acolo de unde au luat, să compenseze cu împrumuturi din afară, este o păcăleală, pentru că vom plăti tot noi sau generațiile viitoare, la costuri mult, mari, mari, cu dobânzi foarte mari”, a spus Antonio Andrușceac.

CITIȚI ȘI:

LIVE VIDEO | Deputații dezbat noua lege a pensiilor / Camera Deputaților este for decizional / Impactul bugetar rămâne un mister

VIDEO | Liberalii au decis în BPN/ Sebastian Burduja preia șefia interimară a organizației PNL București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...