VIDEO | Ce spune opoziția despre Legea pensiilor, după dezbaterile din Comisie/ Seidler: Doamna ministru încearcă să ducă cu zăhărelul pensionarii

Publicat: 20/11/2023, 16:55
Actualizat: 20/11/2023, 21:49

Comisia pentru muncă din Camera Deputaților a votat noua Lege a pensiilor. Cu 3 voturi împotrivă și zero abțineri, noua Lege a pensiilor intră la votul final în plenul Camerei Deputaților de la ora 17:00, ora programată, inițial. În acest context, opoziția acuză lipsa de sustenabilitate a noii legi.

Legea pensiilor publice a trecut de Comisia de muncă din Camera Deputaților. În acest context, deputatul USR și totodată, membru în Comisia pentru muncă, Cristian Seidler, a declarat la finalul ședinței că Simona Bucura Oprescu le-a promis că va prezenta raportul Băncii Mondiale, lucru care nu s-a întâmplat.

Deci, atunci când dna. ministru, acum 2 săptămâni a promis ne de raportul și nu ni l-a trimis, și-a încălcat cuvântul, iar acum trebuie o credem pe cuvânt această unică foaie este singurul livrabil de la Banca Mondială, evident nu este așa…, a declarat deputatul USR.

Seidler a catalogat atitudinea Ministrului Muncii drept „lipsă de respect” față de membrii Comisiei, dar și față de pensionari, pe care „i-a dus cu zăhărelul” a spus deputatul USR.

„Este o este o lipsă de respect nu doar față de membrii comisiei de muncă, dar și față de Parlament sau față de opoziție. Este o lipsă de respecți față de pensionari, pentru atunci când le promiți ceva, știind nu ai de fapt banii respectivi și încerci să-i duci cu zăhărelul, asta este cea mai mare lipsă de respect din partea oricărui politician față de orice alegător”, a conchis Cristian Seidler.

Antonio Andrușceac (AUR): Legea pensiilor nu este suficient dezbătută

Gândul a stat de vorbă și cu deputatul AUR, Antonio Andrușceac, membru în Comisia de muncă din Camera Deputaților. Potrivit acestuia, proiectul legii pensiilor nu a fost suficient dezbătut de parlamentari și a acuzat puterea de faptul că vor să treacă legea pe repede înainte de Comisii.

În primul rând, consider că nu este suficient dezbătută, că nu există timp vizavi de promisiunea făcută de cei de la guvernare să dezbatem așa cum trebuie cu toți actorii implicați aceste modificări la legea pensiilor. Sunt o grămadă de amendamente care au venit din nou fără a fi destul discutate și în cadrul comisiilor și în dezbatere cu cei care au propus aceste amendamente (…) Cei care fac aceste promisiuni nu se gândesc de unde luăm banii, a spus Andrușceac pentru Gândul.

Deputatul AUR mai acuză lipsa sursei de finanțare pentru noua Lege a pensiilor. Andrușceac consideră că dacă banii pentru pensii se vor lua din împrumuturi, atunci legea „este o păcăleală” pentru români.

„Noi nu știm de unde provin acești bani și ăsta e un mare semn de întrebare pentru orice om normal la cap care își asumă o creștere de pensii vizavi de niște oameni a căror putere de cumpărare a scăzut dramatic. Dacă e vorba din nou de împrumuturi sau de luat din alte linii bugetare și de acolo de unde au luat, să compenseze cu împrumuturi din afară, este o păcăleală, pentru că vom plăti tot noi sau generațiile viitoare, la costuri mult, mari, mari, cu dobânzi foarte mari”, a spus Antonio Andrușceac.

CITIȚI ȘI:

LIVE VIDEO | Deputații dezbat noua lege a pensiilor / Camera Deputaților este for decizional / Impactul bugetar rămâne un mister

VIDEO | Liberalii au decis în BPN/ Sebastian Burduja preia șefia interimară a organizației PNL București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Imagini hot cu Miss Univers, soția celebrului milionar român!
O fată de 17 ani, dispărută de luni de zile, a fost găsită îngropată în...
Dieta-minune a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă la 93 de ani
Motivul crimei odioase din Bistriţa. Ucisă de soţ în faţa copiilor, tânăra s-a prăbuşit la...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Experiența inedită trăită de o femeie. S-a trezit cu 86 de milioane de dolari în...
Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii români. Pensionarii care nu primesc bani în plus...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
„Cea mai BEATĂ PASĂRE” din Noua Zeelandă este o specie de PORUMBEL DURDULIU!
UNGARIA UMILITĂ crunt în România! S-a întâmplat chiar de Ziua Națională
Misterul lacului din România, care nu se mai oprește din crescut
Rona Hartner a fost uitată de colegii de breaslă în ziua înmormântării. Doar două persoane...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...