TRAGEDIE. Băiat de doar 14 ani, înecat într-un lac format pe locul unei foste balastiere din Poiana de Jos, Dâmbovița

Publicat: 13/06/2020, 21:02
Actualizat: 13/06/2020, 21:03

Un minor în vârstă de 14 ani s-a înecat astăzi, 13 mai, într-un lac format pe locul unei foste balastiere din Poiana de Jos, Dâmbovița.

UPDATE

A fost declarat decesul copilului.

Scafandri au scos corpul copilului înecat. Acesta a fost predat echipajului medical de pe ambulanța SAJ.

Știre inițială

La locul evenimentului au fost mobilizate mai multe echipaje de căutare-salvare, o autospecială de intervenție și ambulanța SMURD de la Garda Potlogi și 2 echipaje cu 2 bărci pneumatice de la Detașamentul de Pompieri Târgoviște.

Având în vedere suprafața mare a acumulării de apă, peste 200mp și adâncimea apei, aproximativ 6 m, a fost solicitat și un echipaj de scafandri de la ISU București-Ilfov.

Un tânăr de 21 de ani a murit înecat în Italia

După mai multe minute petrecute în apă și înotând alături de prietenii lui, Gabriel a vrut să mai dea o tură, cu puțin înainte de ora 19.00. A intrat în apă însă după câteva clipe a fost văzut agitându-se și cerând ajutor. Prietenul lui, Robert, s-a băgat imediat în apă încercând să ajungă la el.

Un alt băiat din grup a făcut același lucru, dar Gabriel a intrat în panică, s-a agitat prea tare și prietenii nu au reușit să-l salveze, scrie La Stampa, citat de ObservatorNews.

Trupul lui Silviu Gabriel Helciug a fost găsit de scafandri în amonte de podul feroviar. A fost dus pe mal, unde medicul legist a confirmat decesul tânărului român.

Vă mulțumesc la toți că sunteți alături de mine, să știți că mă ajută mult fiindcă așteptarea e prea grea până ajunge acasă! Era un copil cu suflet mare, un înger de copil!”, este mesajul mamei băiatului.

Patru bărbați au murit în timp ce se aflau la pescuit

Patru bărbaţi au murit sâmbătă, 7 mai, în timp ce se aflau la pescuit, doi dintre ei electrocutându-se după ce firele undiţelor au atins liniile electrice de tensiune, iar ceilalţi doi înecându-se, potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Brăila.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase