LIVE | Război în Ucraina, ziua 414: Volodimir Zelenski: AVERILE oligarhilor ruși ar trebui folosite pentru reconstrucţia Ucrainei

LIVE | Război în Ucraina, ziua 414: Volodimir Zelenski: AVERILE oligarhilor ruși ar trebui folosite pentru reconstrucţia Ucrainei
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13/04/2023, 09:40
Actualizat: 13/04/2023, 14:54

Ziua 414 de război. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că reconstrucţia completă a Ucrainei va reprezenta o dovadă a înfrângerii complete a „statului terorist”. El a menţionat că bunurile ruşilor care au susţinut agresiunea şi s-au îmbogăţit ar trebui să fie folosite pentru reconstrucţia Ucrainei.

Cele mai noi informații din războiul din Ucraina

UPDATE 3: Explozie la centrala nucleară de la Zaporojie

Energoatom, compania națională a Ucrainei, a anunțat că o explozie puternică s-a produs la centrala nucleară de la Zaporojie, alimentând temerile cu privire la riscul producerii unui grav accident. „Dispozitivul a explodat în apropierea unuia dintre reactoarele centralei din Zaporojie (ZNPP)”.

„O mină rusească a explodat în apropierea camerei de control a celei de-a patra unități energetice de la Zaporojie”, precizează și The Guardian. (Citește continuarea aici…)

UPDATE 2: Ministrul de Externe al Ucrainei ATACĂ Occidentul la reuniunea Platforma Internațională Crimeea, găzduită de București

România găzduiește la București reuniunea Platforma Internațională Crimeea, prilej cu care ministrul de Externe al Ucrainei a ținut un important discurs.

Dmitro Kuleba a acuzat Occidentul că nu a avut nicio strategie consistentă legată de Marea Neagră. (Citește continuarea aici…)

Kuleba atacă Occidentul la reuniunea Platforma Internațională Crimeea
Kuleba atacă Occidentul la reuniunea Platforma Internațională Crimeea / Sursa FOTO: wikimedia.org

UPDATE 1: Un deputat rus a propus taxarea bărbaților care nu vor să meargă la RĂZBOI: „Din banii lor am putea cumpăra muniție, uniforme sau drone”

Un deputat rus a venit cu o propunere specială pentru a-i face pe ruși să se înroleze. Mai exact, să pună o taxă pentru bărbații care au vârstă militară, dar care nu merg pe front în Ucraina. (Citește mai multe detalii aici…)

Soldat rus / Sursă FOTO: Profimedia – Ilustrativ

Zelenski: Averile Rusiei, oficialilor ruşi, oligarhilor care s-au îmbogăţit în timp ce statul lor devenea terorist ar trebui folosite pentru reconstrucţia Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, miercuri, într-un discurs, că reconstrucţia completă a Ucrainei va reprezenta o dovadă a înfrângerii complete a “statului terorist”. El a menţionat că bunurile ruşilor care au susţinut agresiunea şi s-au îmbogăţit ar trebui să fie folosite pentru reconstrucţia Ucrainei.

„Tocmai am participat la o întâlnire cu un format special de sprijin pentru Ucraina – financiar. Acest eveniment are loc la Washington şi reuneşte miniştrii de finanţe ai democraţiilor puternice – partenerii noştri, Comisia Europeană, şefii instituţiilor financiare internaţionale: FMI, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Tema este în primul rând refacerea. Reconstrucţia ţării noastre după ostilităţi. Le-am mulţumit partenerilor pentru că ne-au ajutat să menţinem stabilitatea Ucrainei, stabilitatea noastră financiară. Şi i-am îndemnat să fie mai activi pentru ca Ucraina să poată fi mai activă în reconstrucţie, în readucerea normale pentru ucraineni”, a spus Zelenski.

„Nu vor fi ruine în Ucraina. Acesta este scopul nostru. Şi aceasta va fi o dovadă destul de concretă a înfrângerii complete a statului terorist. Mai ales că lumea ştie soluţia – în ceea ce priveşte averile Rusiei, oficialilor ruşi, oligarhilor care s-au îmbogăţit în timp ce statul lor devenea terorist… Toate aceste bunuri ar trebui folosite pentru a compensa pierderile celor cărora Rusia le-a adus durere şi suferinţă. Bunurile ruseşti trebuie să meargă către reconstrucţie după agresiune. Războiul ar trebui să fie cel mai costisitor exact pentru agresor. Şi facem totul pentru asta”, a menţionat el, transmite News.ro.

Cele mai recente evenimente de pe câmpul de luptă

Război în Ucraina, ziua 413: DEZVĂLUIRI din documentele secrete ale Pentagonului – Occidentul a trimis pe front unități ale forţelor speciale

Război în Ucraina, ziua 412: Rusia spune că nu există planuri privind un armistițiu de Paște / ISW: „E o campanie de persecuție religioasă”

Război în Ucraina, ziua 411: SUA evaluează impactul scurgerilor de documente referitoare la război

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?