Ziarul New York Times a inclus Maramureșul și Bucovina pe lista destinațiilor de vacanță în vreme de pandemie

Ziarul New York Times a inclus Maramureșul și Bucovina pe lista destinațiilor de vacanță în vreme de pandemie
Ziarul New York Times a inclus Maramureșul și Bucovina pe lista destinațiilor de vacanță în vreme de pandemie / Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 17/01/2021, 21:16
Actualizat: 06/04/2021, 15:10

Ziarul american New York Times a inclus Maramureșul și Bucovina pe lista destinațiilor de vacanță recomandate în perioada pandemiei. Potrivit ziariștilor americani, principalul avantaj al acestor zone din nordul României este modul de viață care a dispărut în alte locații de pe glob.

Avantajele locațiilor din nordul României

Renumita publicație de peste ocean a inclus Maramureș și Bucovina pe lista destinațiilor de vacanță recomandate în timpul pandemiei. Topul a fost realizat pornind de la recomandările făcute de cititorii ziarului american.

Potrivit americanilor, Bucovina și Maramureș sunt zone care nu au fost invadate de turiști, cu peisaje spectaculose, drumuri noroioase, ferme cu fânețe și căruțe trase de cai.

„Lista, realizată pe baza recomandărilor cititorilor, are 52 de locuri din întreaga lume, iar Maramureșul, alături de Bucovina, sunt singurele zone din România aflate pe această listă. Maramureșul a fost ales pentru autenticitatea sa și pentru că aici mai poți găsi un mod de viață care a dispărut în alte zone din lume. Trebuie să profităm din plin de aceste lucruri, de unicitatea și autenticitatea Maramureșului și să dezvoltăm un turism care să păstreze acest mod de viață”, a scris, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Turismul și certificatele digitale de vaccinare

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, spune că nu este momentul pentru introducerea unui „pașaport de vaccinare” împotriva coronavirusului. Acesta afirmă că o astfel de măsură ar putea fi introdusă, dar nu acum, informează dpa.

În cadrul unui interviu acordat duminică programului olandez de televiziune Buitenhof, Michel a declarat că dezbaterea este „foarte pertinentă”, dar decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene.

Șeful Executivului Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a cerut marţi crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea purtătorului. El a trimis o scrisoare în acest sens Comisiei Europene.

Charles Michel spune că există un acord de principiu privind un astfel de document, dar încă nu este momentul: mai întâi „trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni”. El a explicat pentru Buitenhof că dacă va fi introdus prea devreme, paşaportul ar putea „produce o frustrare uriaşă în Europa” şi în alte părţi ale lumii.

Totuși, președintele Consiliului European a apreciat, ca răspuns la o întrebare, că „nu exclude” ca pe viitor deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi.

„Subiectul ste sensibil în multe ţări europene”, a recunoscut Michel.