Neculaescu, AFM, la Gândul Reycle Now: Am finanțat proiecte pentru EDUCAȚIA tinerilor. “Fabrici de reciclare”, cel mai important program AFM din 2024

Administrația Fondului pentru Mediu s-a implicat activ în programele educaționale ale tinerilor, finanțând în ultimii ani diverse proiecte și programe, ultimul dintre acestea – Rangerii Juniori. Totodată, Fabrici de Reciclare, cu fonduri din PNRR, este cel mai important program derulat de AFM în acest an. Doar trei săptămâni mai sunt până la închiderea apelului, după care proiectele depuse vor fi evaluate, iar în primul trimestru din 2025 se vor anunța câștigătorii. Anunțul a fost făcut de Laurențiu Neculaescu, președintele AFM.

Obiectul de activitate al AFM este reducerea impactului deșeurilor asupra mediului, iar Administrația se implică activ în educația tinerilor, prin finanțarea de proiecte.

“Așa cum a menționat și domnul ministru, ultimul program pe care l-am lansat în acest sens a fost anul acesta, în 2024, programul intitulat generic Rangerii Juniori, unde copiii cu vârste între 8 și 18 ani au putut să participe la tot felul de activități de conștientizare a ceea ce înseamnă protecția și protejarea mediului înconjurător. Au fost depuse 25 de de aplicații în cadrul acestei axe de finanțare. Practic toate Parcurile Naționale și Parcurile Naturale, de asemenea și Administrația Rezervației Biosfera Deltei Dunării au depus cereri de aplicație în cadrul acestui program.

Am mai avut anul trecut un program tot de conștientizare de mediu, un program care a avut ca beneficiari ONG-urile cu activitate de mediu, în parteneriat cu unități administrativ-teritoriale și școli din întreaga țară, prin care la fel am finanțat proiecte în valoare de 500.000 lei pentru fiecare aplicație în parte. Au fost aproximativ 300 de de aplicații. Aceste proiecte se află în implementare, ele sunt în derulare, sunt mii de copii în toată țara care astăzi împreună cu ONG-urile de mediu își fac activități prin care conștientizează ceea ce înseamnă protecția mediului și nu numai. Și pe lângă protecția mediului abordează teme precum schimbările climatice, poluarea, tăierea ilegală a pădurilor și întoarcerea deșeurilor în circuitul economic ca și materie primă necesară pentru obținerea de produse finite în viitor”, a punctat președintele AFM.

„Avem până astăzi depuse 85 de cereri de finanțare”

Considerat de președintele Administrației Fondului pentru Mediu “cel mai important program din acest an”, finanțat cu bani din PNRR, Fabrici de Reciclare se apropie de data limită a apelului.

“Avem până astăzi depuse 85 de cereri de finanțare, ceea ce mă bucură enorm de mult. Mai sunt aproximativ 3 săptămâni și se va închide apelul și pentru acest program și vom începe evaluarea și implementarea acestor fabrici. Gândiți-vă ce ar însemna la nivelul României să reușim să construim peste 80 de fabrici de reciclare, nu numai din punct de vedere al mediului, ci și ca impact economic. Eu cred că ar schimba complet fața României nu numai din punct de vedere al al impactului deșeurilor.

Ați reușit să ne adunați pe toți la aceeași masa, din nou, și să putem să discutăm și eventualele noi concepte de programe pe care Administrația Fondului pentru Mediu să le pună în practică în anii următori”, a completat Laurențiu Neculaescu, președintele AFM.

Partenerii Conferinței Gândul Recycle Now, ediția a V-a, au fost Administrația Fondului pentru Mediu, RedPoint, RetuRO, PROFI, Green Pack.

CITEȘTE ȘI:

Porojan, Greenpack, la Gândul Recycle Now: Doar prin DIALOG deschis autorități-jucători se poate realiza coerența între teorie și practică

M. Frăsineanu, la Gândul Recycle Now: „România mai are nevoie de sisteme de COLECTARE separată, de tratare și reciclare”

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Oana Zvobodă
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Oana Zvobodă a debutat în presă la televiziunea PrimaTV, în anul 2017. Între mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Nepoata lui Putin a dezvăluit din greșeală numărul soldaților ruși dispăruți în Ucraina
Elena Lasconi, declarație năucitoare despre Călin Georgescu: 'Mă întreb dacă e om, pare un…'
Reacția incredibilă a lui Gigi Becali despre moartea lui Helmut Duckadam
Tudor Chirilă, mesaj pentru politicieni: „Voi ați creat monstrul numit extremism, ați vrut să operați...
Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia...
Cum și-a falsificat Călin Georgescu CV-ul. N-a lucrat nici la ONU și nu a fost...
Călin Georgescu și legionarii. Cine este Eugen Sechila, surprins alături de candidatul independent la alegerile...
Elena Lasconi, mărturie tulburătoare: 'Mama, pe care o iubesc atât de mult, a votat PSD!'
Din ce sunt făcute, de fapt, chifteluțele vegetale din Mega Image. Mulți români le mănâncă...
Mai poate fi eliminat Călin Georgescu din cursa prezidenţială, cu 3 zile înainte de alegeri?...
Ucisă și îngropată pe câmp! Părinții Teodorei o plâng cu lacrimi amare: „Tremură carnea pe...
Cum poți să verifici dacă pensia ta va crește sau nu de la 1 ianuarie...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Ce presiune trebuie să aibă anvelopele de iarnă?
Klaus Iohannis a declasificat informaţiile prezentate în CSAT-ul convocat pentru influenţa TikTok în alegerile prezidenţiale
Adevărul despre fluorul din APĂ! Cum ne afectează DINȚII de fapt
Oamenii din spatele lui Călin Georgescu. Dezvăluirea care detonează România
O mare dramă a muzicii românești. Artista care s-a sinucis
Cum arată casa în care Helmut Duckadam a trăit cu Alexandra și fiica lor. Eroul...
Anunț bombă după renumărarea voturilor. ”Mai sunt 2-3 județe de numărat. Nu s-a remarcat nicio...
VIDEO De câte ori a fost înșelată Emilia Ghinescu, dar și peste ce anume nu...
De ce Victor Cornea a ales să o ceară în căsătorie pe Andreea Bălan tocmai...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă apare Poliția Termică: - Aveţi 21 de grade în...
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii...